Foto: Landeryds GK via Facoebook

Golfsverige

Enormt svinn i kioskerna på Landeryds GK

Landeryds GK ser en stor ökning av stölder från obemannade kiosker. 

Text: Olof Åsgård • 2024-05-23 Uppdaterad 2024-05-23

”Helt uppenbart så är det vissa som tycker att det är ok att stjäla från klubben”, skriver klubbdirektören Björn Sturehed i ett nyhetsbrev till medlemmarna.

Till Östgöta Correspondenten vill inte Sturehed uppge några summor men säger att det rör sig om drygt 40 procent svinn i två obemannade kiosker.

Personal finns på plats i kioskerna fredagar och på helgerna. Att bemanna dem hela tiden är inte möjligt.

– Det blir ingen ekonomi i det, men när skolan slutar i sommar kommer vi att ha mycket mer bemanning, säger Björn Sturehed till Corren.

Har det varit lika mycket svinn tidigare år?

– Vi hade restaurang och kiosker utarrenderat i fem år så jag har ingen koll på hur siffrorna såg ut då. Men före dess drev vi det själva och hade problem med svinn då också. Det har alltid varit en utmaning för oss.

Det är kvällstid som de flesta stölderna görs och klubben tycker sig se ett mönster när starttider och vilka som spelar då studeras.
– Det finns vissa som saknar en moralisk kompass som förstör för andra. Jag ville belysa det för våra medlemmar och att alla ska tänka till. ”Här gör vi rätt för oss”. Allt som försvinner från kioskerna är ju medlemmarnas egna pengar.

Samtidigt går det inte att utesluta att det är ickegolfare som också står för en del av stölderna eftersom många rör sig i området.
Att sätta upp kameror är inte aktuellt i nuläget, uppger Sturehed.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-05-23
NyheterGolfsverigeLanderyds GKNyheter
Rulla till toppen