Genrebild: GolfStar

Golffinland

GolfStar tar över golfanläggningar i Finland

Tar över fyra anläggningar från finska GoGolfs konkursbo.

Text: Olof Åsgård • 2024-03-15 Uppdaterad 2024-03-15

Svenska GolfStar förvärvar fyra golfanläggningar i Finland och tar över operatörskapet och all drift, genom moderbolaget Caddies Europe AB. Det handlar om golfbanorna Hirvensalon Golf i Åbo och Kurk Golf utanför Helsingfors samt drivingrangerna Megarange och Leppävaara Range i Helsingfors. 

– Förvärvet ger GolfStar och Caddies ett nytt snabbt och starkt fotfäste i Finland. Detta gör att vi nu kan erbjuda koncernens alla golfspelstjänster både till finska golfspelare och till finska golfbaneägare vilket är Caddies affärsidé. Kanske bäst blir det ändå för alla golfare när de nu kan spela fritt, året runt, på över 20 golfbanor i Sverige, Finland och Spanien, säger Tony Trigell, CEO Caddies Europe AB, i ett pressmeddelande.

Anläggningarna drevs tidigare av finska GoGolf som gick i konkurs i oktober förra året. GoGolf låg också bakom butikskedjan Golf Sky, vars svenska butik i Kungens kurva försattes i konkurs i juli förra året. 

Tuomas Snäkin tillträder som vd för GolfStar Finland och målsättningen är att fler GolfStar-anläggningar ska öppna i Finland.
– Att nu GolfStar operationellt tar över dessa fyra anläggningar och etablerar sig i Finland, är fantastiskt. Det Caddies genom GolfStar gjort för golfen, golfbaneägare och golfare de senaste tio åren i Sverige är otroligt bra och att de nu också ser möjligheten att etablera sig i Finland förändrar även marknaden positivt här. Nu planerar vi för denna säsong samtidigt som vår strategiska målsättning är att fortsätta växa med fler golfanläggningar runt Stor-Helsingfors och Åbo, säger Tuomas Snäkin. 

GolfStar driver totalt 22 golfbanor fördelade på 14 anläggningar runt Storstockholm, en anläggning i Spanien och nu fyra golfanläggningar i Finland.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-15
NyheterGoGolfGolfbranschenGolffinlandGolfStarGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen