Allerum GK.

Ladies European Tour

Dormy Open blir LET-tävling

Butikskedjan blir ny huvudsponsor för den tidigare Helsingborg Open.

Text: Eric Franzén • 2023-12-13 Uppdaterad 2023-12-13

Det gångna året markerade återkomsten för Helsingborg Open i schemat för den europeiska damtouren, där den ersatte pausade Skaftö Open. Nästa år kommer tävlingen att äga rum på Allerum GK från den 31 maj till den 2 juni, men under det nya namnet Dormy Open Helsingborg.

– Vi förstår värdet av att ha en Europatourtävling för damer på svensk mark. Det är viktigt att ge alla våra duktiga spelare möjligheten att visa upp sig på hemmaplan inför familj, vänner och golfpublik samt att inspirera kommande generationer, säger Anders Wall, VD för Dormy Golf.

Detta innebär att tävlingen Dormy Open på herrarnas europeiska European Challenge Tour  har nått sin slutpunkt för denna gång. CT-tävlingen spelades under tre års tid, och årets upplaga arrangerades på Askersunds GK, som har samma huvudägare som Dormy Golf.

– De tre åren med Dormy Open och Challenge Tour har varit roliga, och vi har fått mycket uppskattning för vårt bidrag till svensk herrgolf. Så det känns bra att vi under 2024 kan göra en extra insats för damerna, tillägger Anders Wall.

Den första inkarnationen av Helsingborg Open spelades på Ladies European Tour och Vasatorp mellan 2013 och 2015. När tävlingen återuppstod i år blev Allerum GK spelplats, vilken också har stått värd för tävlingar på Challengetouren.

Årets upplaga av Helsingborg Open blev en minnesvärd tävling där Lisa Pettersson bärgade sin första titel på damernas Europatour. Detta är något som Svenska Golfförbundet, arrangören av tävlingen, vill bygga vidare på fram till 2024.

– Vi var mycket nöjda med den idrottsliga delen av tävlingen och att evenemanget kunde hållas så öppet som möjligt, med publiken nära spelarna utan avgränsade områden. Alla var välkomna på alla ställen. Det är något som vi vill fortsätta med nästa år, säger Frida Bräster, ansvarig för proffstävlingar på Svenska Golfförbundet.

Programmet för Dormy Open Helsingborg är fortfarande under planering, men enligt Svenska Golfförbundet kommer den inledande uppvisningstävlingen med kända tourprofiler, aktuella LET-spelare och svenska amatörer även att ingå i upplägget för 2024.

 – Detta var mycket lyckat, där publiken fick följa de nio spelarna på riktigt nära håll. Det ligger i linje med vår ambition att skapa ett socialt hållbart och tillgängligt evenemang, med låga biljettpriser, så att så många som möjligt har möjlighet att komma dit, säger Frida Bräster.

– Det ska bli kul att arbeta med själva arrangemanget tillsammans med SGF och Allerum Golfklubb. Vi har några idéer om hur vi kan bidra till att göra tävlingen ännu roligare att besöka och skapa en härlig golffest i Helsingborgsområdet i två raka veckor, eftersom Dormy också är partner med Scandinavian Mixed, tillägger Anders Wall.


Text: Eric Franzén • 2023-12-13
NyheterAllerum GKNyheter
Rulla till toppen