Från och med årskiftet kommer GolfStar att sköta drift och verksamhet på Cambrils Pitch & Putt, en timme söder om Barcelona Foto: Cambrils Pitch & Putt

Svenska golfkedjan satsar i Spanien

Ambition att ta över fler anläggningar på Iberiska halvön.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-22 Uppdaterad 2023-11-22

Cambrils Pitch & Putt är en niohålsanläggning med driving range, övningsområde och klubbhus. Strax intill finns också Hotel Mas Gallau med 40 rum och restaurang i sina lokaler. Från och med 2024 kommer GolfStar att sköta drift och verksamhet på anläggningen, en satsning som man planerat sedan länge.

– Den här golfverksamheten är första steget i GolfStars framtida tillväxt på den Iberiska halvön. Att nu få ta över driften av Cambrils Pitch & Putt ligger helt i linje med vår övergripande vision och detta är första steget av vår expansion i Spanien, säger Tony Trigell, Koncernchef i GolfStars moderbolag Caddies Europe AB och fortsätter:

– Just nu håller vi på att slutföra bolagsbildningen och etablerar samtidigt vårt första kontor som kommer att vara beläget i nya klubbhuset i Cambrils. Satsningen ligger helt i linje med vad vi tidigare kommunicerat när det gäller att exportera GolfStar som ett golfoperatörs- och managementbolag i Spanien. Vår ambition framåt är att ta över driften av fler anläggningar i flera större golfregioner på Iberiska halvön.

Målsättningen är att göra golfen mer tillgänglig för lokalbefolkningen samt naturligtvis att dra åt sig greenfeespelare från andra länder.

– När det gäller Cambrils Pitch & Putt är vårt fokus att bygga upp en Golf Academy för att göra golfspelet mer tillgängligt än vad det i dagsläget är för lokal befolkningen. Här i Spanien är golf generellt en dyr sport att utöva i jämförelse med hemma i Sverige. Oftast ligger golfklubbarnas fokus på att attrahera greenfeespelare från andra länder snarare än att utveckla golfare i närområdet. Vår ambition här i Cambrils är att göra både och, säger Stefan Brikell, Market Director och tillträdande VD för GolfStar i Spanien.

Man kommer också att investera i nya rangemattor, bollar och belysning på rangen. Dessutom vill man lyfta klubbhusmiljön och bygga upp en ny social miljö som ska attrahera gäster.

– Vi kommer att bygga om receptionen, shopen samt bygga en ny bar och ny terrass. Allt för att bidra till det sociala umgänge, både innan, under och efter spelets gång, på samma sätt som de lokala padelklubbarna gör här i Spanien, berättar Brikell.

Golf Star kommer att driva verksamheten på Cambrils Pitch & Putt från och med 2024.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-22
NyheterCambrils Pitch & PuttGolfStarNyheter
Rulla till toppen