Tommy Billberg blir ny klubbchef på Borås GK. Här tillsammans med Erik Blomqvist från Balance Golf Foto: Borås GK

Golfsverige

TV-profilen ny klubbchef på Borås GK

Tommy Billberg slutar på Balance Golf för att leda Borås

Text: Olof Åsgård • 2023-11-09 Uppdaterad 2023-11-09

Borås Golfklubb har anställt en ny klubbchef. 

Tommy Billberg, 44 år, är för den bredare golfpubliken kanske mest känd som kommentator i Viasats och C Mores golfsändningar. Han har också en bakgrund från arbete i olika roller i flera golfklubbar och var bland annat ansvarig för Åtvidabergs GK:s driftbolag under nio år. Han är dessutom utbildad PGA-instruktör och civilekonom i botten. 
– Det här känns så otroligt inspirerande och spännande, säger en glad Tommy Billberg efter att anställningsprocessen gått i mål. 

Billberg kommer närmast från en tjänst som instruktör hos Balance Golf och han har spenderat en hel del tid i Borås under det senaste året då han ansvarat för kurser genom Balance Golf på klubbens träningsanläggning – Pulsen. 

När tjänsten som klubbchef blev ledig kände Billberg att det var ett jobb som skulle passa honom bra. 
– Jag har trivts jättebra på Borås och jag har känt mig välkommen av alla och har fått en jättefin känsla av klubben och de medlemmar jag träffat hittills, berättar han.

Under sin karriär som golfkommentator kommenterade Tommy Billberg cirka 8 000 timmar livegolf och drygt 400 tävlingar totalt på PGA Tour, DP World Tour och LPGA Tour.

Tommy Billberg tillträder sin nya tjänst den 1 december. 

Storsatsar framåt

Billberg tar över på klubben mitt i deras stora satsning på en uppgradering av anläggningen. Just nu ligger en uppdaterad planansökan för cirka 600 bostäder hos kommunstyrelsen och klubben siktar dessutom på att bygga ett nytt klubbhus med spa och sportbar och cirka 80 utslagsplatser med möjlighet att äta, träna och spela simulatorgolf.

Henrik Stenson Golf Design har anlitats för att rita om båda banorna och den södra banan ska byggas om först. När det gäller fastigheterna samarbetar klubben med Derome Bostad och planen är att skapa en parkliknande miljö där bostäderna smälter samman med golfbanorna på ett naturligt vis.


Text: Olof Åsgård • 2023-11-09
NyheterBorås GKGolfsverigeNyheterTommy Billberg
Rulla till toppen