Jack Nicklaus firade årets sista slag, trots att han inte hade en aning om vart bollen tog vägen. Foto: Getty Images

Inte slagit ett slag sedan The Masters

"Jag spelar så dåligt att det helt enkelt inte är roligt", konstaterar tidernas bäste.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-01 Uppdaterad 2023-11-01

Legendaren Jack Nicklaus, 83, vann 18 majortävlingar (flest av alla) under karriären. 
Varje år slår han invigningsslagen i The Masters tillsammans med Gary Player och Tom Watson. 
Det gjorde han även i april i år och har sedan dess inte svingat en klubba mot en golfboll. 

Det berättade han i samband med att han höll en clinic tillsammans med Annika Sörenstam och Ernie Els, under en välgörenhetsdag på PGA National i Florida.

Nicklaus tog inte ens med sig klubborna utan överlät golfslagen till ynglingarna Sörenstam och Els.
– Jag hade gärna gått ut och spela igen. Men jag spelar så dåligt att det helt enkelt inte är roligt. Och jag har slut på golfbollar. Alla säger att de önskar att de kunde spela som jag, nu kan de det. Men om jag ska vara ärlig så tror jag inte ens att jag själv vill spela som jag gör, sa Nicklaus under clinicen enligt Palm Beach Post.

Honorary starters-tiden snart över för Nicklaus?

Sedan 1963 har legendariska golfspelare, oftast tidigare mästare, på torsdagsmorgonen slagit invigningsslagen som markerar starten av The Masters. Fred McLeod, Jock Hutchinson, Gene Sarazen, Sam Snead, Byron Nelson, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Gary Player, Lee Elder och Tom Watson.
Arnold Palmer deltog sista gången 2016 tillsammans med Jack Nicklaus och Gary Player. Året efter när Palmer avlidit bars hans gröna kavaj in på tee och lades på en stol.
Nicklaus är 83 år, Player 88 år och Watson 74 år. Gissningsvis kommer Player dö på sin post medan Nicklaus tidigare har gett uttryck för att han vill kunna svinga klubban och träffa bollen.
Senast det begav sig hade han ingen aning om var bollen tog vägen efter träff och vände sig mot Watson som gav en försiktig tummen upp.

Nicklaus har inte sagt något om hur länge han kommer stå och frysa på torsdagsmorgnarna på Augusta National, men när han inte längre deltar är det förmodligen Ben Crenshaw eller Larry Mize som kommer ersätta honom. 


Text: Olof Åsgård • 2023-11-01
NyheterGolfvärldenJack NicklausNyheter
Rulla till toppen