Den klassiska Kevingebanan fick nya moderna bunkrar men med klassiskt old school-utseende under det prisade renoveringsarbetet Foto: Stockholms GK

Stockholms Golfklubb prisas för restaurering

Lundins arbete blev Världens bästa restaurering 2022.

Text: Svensk Golf • 2023-09-26 Uppdaterad 2023-09-26

Stockholms GK genomförde under fjolåret en renovering och restaurering av sin klassiska Kevingebana, som Svenskgolf.se tidigare rapporterat om. Målet var att återställa banan mer mot sitt ursprungsskick, och arbetet som utfördes av Christian Lundin bestod av 87 stycken nya bunkrar som gavs ett klassiskt utseende men genom moderna metoder, 13 nya teeboxar, nytt bevattningssystem och fyra nya greenområden. Nu har arbetet prisats vid Golf Inc Summit i Kalifornien där Stockholms GK och Lundin vann utmärkelsen för Världens bästa restaurering 2022. Lundin och klubbchefen Jonas Widegren var på plats för att ta emot utmärkelsen.

– Många var imponerade över hur vackert det blev efter restaureringen, de klassiska bunkrarna och vyerna. Det var också kul att se intresset för vårt hållbarhetsarbete, bland annat vårt nya bevattningssystem och att vi kommer att hjälpa kommunen använda dagvatten som vi renar från bland annat fosfor på banan, säger Jonas Widegren, klubbchef på Stockholms GK i ett pressmeddelande.

Kostnaden för hela arbetet stannade vid 18 miljoner kronor.


Text: Svensk Golf • 2023-09-26
NyheterChristian LundinJonas WidegrenNyheterStockholms GK
Rulla till toppen