Foto: Kungsbacka GK

Golfsverige

Kungsbacka GK miljonsatsar på juniorer

Medlemmar ger stort bidrag. Sophie Gustavsson och Fredrik Jacobson som fostrats i klubben stöttar stipendiaterna.

Text: Svensk Golf • 2023-07-19 Uppdaterad 2023-07-19

Kungsbacka Golfklubb drar igång ett stort projekt för att fler av klubbens juniorer ska klara övergången från junior och amatör till proffs. 

Initiativtagare är en familj som är medlemmar i klubben och har startat fonden Fund for Future. De kommer bidra med 200 000 kronor per år under fem års tid – totalt 1 miljon kronor. Initiativtagarna vill förbli anonyma och att stipendiaterna ska stå i fokus.
– Vi på Kungsbacka GK är oerhört tacksamma och vill rikta ett stort tack till grundarna av fonden, säger klubbchef Jasmine Rawsthorne i ett pressmeddelande.

Stipendiater kommer utses årligen av en Stipendiekommitté bestående av klubbchef, en representant från Juniorkommittén och klubbens Head Pro. För att få stipendium behöver du vara junior från 16 års ålder eller elit för fortsatt främjande av deras golfkarriärer. 
– Vi är otroligt glada över Fund for Future som ger våra elitsatsande juniorer ett mycket bra stöd även när de inte är juniorer längre. Normalt får man efter 21 års ålder sköta sin egen finansiering. Lägg därtill möjligheten till professionell coachning inom olika områden vilket ger fina chanser att få fram nya storspelare från Kungsbacka GK, säger ordförande Måns Palmgren.

Storspelarna är Kungsbackafostrade Sophie Gustavson (26 proffsvinster i karriären) och Fredrik Jacobson (fyra proffsvinster). De kommer finnas tillhands och stötta stipendiater med sina erfarenheter.
– Vilket fantastiskt, långsiktigt initiativ. Detta lägger grunden för oss på Kungsbacka GK att kunna förvalta våra spelare, skapa rätt miljö och resurser för de som ser en proffskarriär inom golfen som sitt yrkesval. Nu får vi äntligen en möjlighet att hjälpa till att bygga bron emellan juniorgolfen och proffskarriären redan på klubbnivå. Jag kommer aktivt följa stipendiaterna på nära håll och avsätta tid för att delta där stöd kan behövas. Detta är en bra tid, mycket är på plats, många duktiga spelare är på gång, säger Fredrik Jacobson.

Fonden är öppen för bidrag även från privatpersoner och företag som är intresserade av att vara med att stödja klubbens lovande juniorer och elitspelare, uppger Kungsbacka i pressmeddelandet. 


Text: Svensk Golf • 2023-07-19
NyheterFreddie JacobsonGolfsverigeKungsbacka GKNyheterSophie Gustafson
Scroll to Top