Under söndagen delade Henrik Stenson Foundation ut stipendium till Robin Håkansson och Torbjörn Svensson // Foto: Per Nilsson

Paragolfare prisade av Henrik Stenson Foundation

Står värd för både juniorer och paragolfare veckan som kommer.

Text: Svensk Golf • 2023-07-04 Uppdaterad 2023-07-04

Med start på tisdagen spelas den sjätte upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge på The National i skånska Bara utanför Malmö. 78 juniorer från olika delar av världen finns på plats och de två främsta spelarna i vardera klass tar sig vidare och får spela finalen i Faldo Series i Abu Dhabi i november.

– Vi försöker att göra tävlingen lite bättre för varje år och det är lika roligt varje år att träffa alla juniorer och få möjligheten att dela med sig lite av erfarenheterna som man samlat på sig, berättar Henrik Stenson.

Fanny Sunesson instämmer:

– Det som är extra roligt att se är att se hur fina de äldre juniorerna ofta är mot de yngre och vilken fantastiskt skön stämning de har mellan sig.

Under tisdagen inleds också Henrik Stenson Paragolf Challenge på Malmö Burlöv GK med 40 deltagare. Det är fjärde året som tävlingen spelas och paragolfen i Sverige växer stadigt.

– Man kan riktigt se och känna på den goa känslan som finns i det gänget och det känns jättekul att kunna vara med och ge dem chansen att utvecklas och ha kul både socialt och på golfbanan, berättar Stenson.

Redan under söndagen delade Henrik Stenson Foundation ut två stipendium till paragolfare som utmärkt sig på positivt vis under året som gått. Stipendiet som Årets Förebild gick till Robin Håkansson från Timrå GK som fick ta emot en check på 25 000 kronor som ska hjälpa honom att fortsätta sin utveckling inom golfen.

Foto: Per Nilsson

Stipendiet för Årets Prestation gick till Torbjörn Svensson, Mölle GK, som också han fick ta emot 25 000 kronor med motiveringen som följer nedan.

Foto: Per Nilsson


Text: Svensk Golf • 2023-07-04
NyheterFanny SunessonHenrik StensonHenrik Stenson Paragolf ChallengeNyheterRobin HåkanssonStenson Sunesson Junior ChallengeTorbjörn Svensson
Rulla till toppen