Två Hallandsgolfare får Göran Zachrisson-stipendium, vars syfte är att ge lovande svenska ungdomar möjligheter att tävla på de brittiska öarna och på linksbanor. Foto: SGF

Golfsverige

De är årets Göran Zachrisson-stipendiater

19-åriga Elice Fredriksson från Halmstad Golfklubb och 20-årige Lucas Augustsson från Ringenäs Golfklubb får 20 000 kronor var

Text: Svensk Golf • 2023-06-22 Uppdaterad 2023-06-22

Syftet med Göran Zachrisson-stipendiet är att uppmuntra ungdomar att testa sina färdigheter mot naturens och konkurrenters krafter i tävling på de brittiska öarna. Det ger erfarenhet av linksgolf och en möjlighet att lära känna den historia och kultur som präglar de platser där golfen har sitt ursprung. Något som låg Göran Zachrisson mycket varmt om hjärtat.

Göran Zachrisson-stipendiet instiftades 2018 av Svenska Golfförbundet och Viaplay Group. Det delas årligen ut till två tävlingsaktiva ungdomar 15–20 år, en kille och en tjej. 

Årets stipendiater är båda från Hallands golfdistrikt och motiveringarna lyder:

Elice Fredriksson, Halmstad GK, är en mycket värdig mottagare av Göran Zachrisson-stipendiet. Hon har under flera år bedrivit en målinriktad golfsatsning på Halmstad GK. De senare åren i kombination med studier på Högskolan i Halmstad och SGF Elitmiljö Halmstad. 
Elice har genom denna satsning utvecklats både som människa och golfspelare. Hon har regelbundet på egen bekostnad deltagit i internationella tävlingar och har därmed verkligen visat att hon vill utvecklas ännu mer.”

Lucas Augustsson, Ringenäs GK, har under lång tid gjort ett gediget jobb med sin golfutveckling i idrottsmiljön på Ringenäs. Sedan flytten till college hösten 2022 har Lucas fortsatt sin positiva utveckling som golfspelare och människa. 
Collegesatsningen har nu skapat fler möjligheter att få spela de bästa amatörtävlingarna i Europa och Lucas visar genom sina val och sitt agerande att han är en perfekt kandidat till att få Göran Zachrisson-stipendiet.”


Text: Svensk Golf • 2023-06-22
NyheterGolfsverigeGöran ZachrissonNyheter
Rulla till toppen