Nya kläder för nyblivne proffset. Pressbilder: Adidas Golf

Nyheter

Åberg skriver på för Adidas

Nyblivne proffset och forne världsettan bland amatörer ingår mångårigt sponsoravtal med klädjätten.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-22 Uppdaterad 2023-06-22

Ludvig Åberg blev den förste att ta steget direkt ut på PGA Tour via förstaplatsen i PGA Tours collegeranking – PGA Tour University. 

När han blev proffs för några veckor sedan var han etta i världen bland amatörer. I proffsdebuten i RBC Canadian Open slutade han delad 25:a och första prischecken blev motsvarande 650 000 kronor. 

Nu har han skrivit på för Adidas och ingår ett mångårigt sponsoravtal där han kommer bära keps, kläder, skor och accessoarer från Adidas. 
– Det senaste året har varit en otrolig resa och jag kunde inte vara mer exalterad över att bära de tre ränderna när jag nu påbörjat nästa kapitel i min karriär, säger Åberg i ett pressmeddelande. 

– Med mycket på spel det här året visade Ludvig att han verkligen är en anmärkningsvärd idrottare. Han har förtjänat allt genom fantastiskt spel och vilja att vinna och vi ser fram emot att stötta honom i hans professionella karriär, säger Jeff Lienhart, vd Adidas Golf.

Adidas har även knutit till sig forna amatörvärldsettan Rose Zhang som i början av juni blev den första på 72 år att vinna på LPGA Tour in sin proffsdebut.

Den här veckan gör Ludvig Åberg sin andra start som proffs på PGA Tour i Travelers Championship. David Lingmerth och Vincent Norrman finns också med i fältet.

Detaljerna i sponsoravtalet har inte offentliggjorts.


Text: Olof Åsgård • 2023-06-22
NyheterAdidasLudvig ÅbergNyheterTournytt
Scroll to Top