Avancerade träningsstationer där alla kan vässa spelet. Foto: IMPA Golf

Golfsverige

Rejält teknologiskt lyft för rangen

IMPA Golf och Foresight Sports flyttar in på Arlandastad Golf.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-06 Uppdaterad 2023-06-14

Golftränaren Carl Fredrik Järrel öppnar IMPA Golf på Arlandastad Golfs range där fyra rangemattor under tak utrustats med avancerade launchmonitorer från Foresight Sports. På Nationaldagen är det Grand Opening. 

Vad är IMPA Golf?
– Improve & Perform Academy och är ett nytt träningskoncept där vi har som mål att få spelare att ändra sättet som de vanligtvis tränar golf på. Våra medlemmar följer ett träningsprogram över tid där långsiktig utveckling är i fokus. Vi inriktar oss till alla golfare som verkligen vill bli bättre. Genom egenträning eller i kombination av lektioner och kurser, säger Järrel. 

Varför ska man träna i Foresight?
– Foresight GCQuad har fyra höghastighetskameror som mäter bollens flykt och klubban i impact. Du får både bolldata och klubbdata. Med klubbdata ser du hur klubban rör sig i träffen. Exempel på värden är klubbhastighet, svingspår, bladpositon till målet, bladposition till spåret, attackvinkel, loft, lie och var på bladet bollen träffade.

Är träning i Foresight verkligen för alla?
– Ja, det passar alla. Vi ser att man kan träna på tre olika delar i Foresight. Först att göra en nulägesanalys. Alltså ta reda på hur långt och snett alla klubbor går så att du kan planera ditt spel efter hur just du slår bollen. Sen kan man träna på tekniska delar. Foresight mäter exakt hur klubban rör sig genom bollen, och den som är lite nördig när det kommer till siffror kan enkelt spendera några timmar för att jobba på sina värden. Slutligen går det att träna mer spellikt i Foresight eftersom du kan välja att spela en bana. Alltså kan du stå på rangen och spela 18 hål som träning där alla slag är olika, säger Carl Fredrik Järrel. 

Att träna på IMPA Golf kostar 150–250 kronor per timme beroende på tid och dag. 


Text: Olof Åsgård • 2023-06-06
NyheterArlandastad GolfCarl Fredrik JärrelGolfsverigeIMPA GolfNyheter
Rulla till toppen