Dormy stänger sitt golfvaruhus i Sundsvall. Foto: Dormy

Golfsverige

Inga fler Dormy-butiker i farozonen

Uppsving under pandemin gav nytt hopp för varuhuset i Sundsvall, men nu är man tillbaka på tidigare, låga, nivåer.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-29 Uppdaterad 2023-05-29

Delar av artikeln publicerades ursprungligen på svenskgolf.se:s syskonsajt sportfack.se

I förra veckan meddelade Dormy att golfvaruhuset i Sundsvall kommer stängas i höst när hyreskontraktet för lokalerna i handelsområdet Birsta löper ut. 

Till sportfack.se uppger Dormys vd Anders Wall att inga fler Dormy-butiker är i farozonen just nu.
– Det är klart att höjda hyror och allt det där påverkar oss även i de andra varuhusen, precis som för alla andra inom handeln. Men ambitionen idag är att fortsätta satsa på dem. Det är ju Sundsvall som sticker ut lite grann i och med det geografiska läget. Annars finns vi ju från Mälardalen och söderut, där säsongen är längre. Så det finns inga planer på att förändra i de befintliga butikerna just nu. Men självklart ser vi över våra lägen och så hela tiden, säger Anders Wall till sportfack.se. 

Med tanke på konjunkturläget och svenskars ekonomi finns det en risk att försäljningen av golfprodukter minskar. Men Anders Wall tycker sig se en sport som står sig stark i en tuff tid.
– Vi märker att det är hårt tryck på golfbanorna och det är många uppbokade starttider. Vi tror och hoppas att många kommer ägna sig åt sitt fritidsintresse nu i år när det kanske är lite tuffare ekonomiskt. Vi är hoppfulla men allt tightas till, det märker vi av. Historiskt har vi sett att tuffare tider inneburit ett lyft för oss. Vi hoppas att man fortsätter spela golf och istället avvaktar med att renovera köket eller byta bil, säger Anders Wall.

Butiken i Sundsvall öppnade 2008 och det har varit svårt att få ihop affären under lång tid på grund av den korta golfsäsongen och begränsade kundunderlaget.
– Vi hade ett uppsving under pandemin som gjorde att vi tänkte att det nu skulle bli bra tryck och att det skulle ta bra fart men nu har det stabiliserats tillbaka till de nivåer som vi sett tidigare. Vi ser att hyran stiger och att lönerna går upp. Samtidigt är omsättningen ungefär konstant och då landar vi i att vi inte kommer få det här att flyga, säger Anders Wall till sportfack.se.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-29
NyheterDormyGolfbranschenGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen