Toptracer Coach ger tränaren en djup inblick i elevens träning.

Nyheter

Toptracer lanserar träningsverktyg

Låter tränaren följa och utvärdera elevens träning i realtid

Text: Eric Franzén • 2023-05-23 Uppdaterad 2023-05-23

Under 00-talet fick svenska företaget Toptracers avancerade kamerasystem fäste i golfsändningarna och lyfte tittarupplevelsen med en grafisk linje som visar bollflykten live i sändningarna. Sedan några år tillbaka har också teknologin överförts till golfranger världen över – däribland på ett antal anläggningar i Sverige.

Nästa steg i utvecklingen lanseras nu i form av nya verktyget Toptracer Coach. En webbaserad plattform där tränare i realtid kan följa och interagera med elevens träningspass på anläggningar där Toptracer Range installerats.

Verktyget har tagits fram i samarbete med PGA-tränare som varit drivande i att utforma ett flöde där eleverna kan tilldelas uppgifter och tester som utförs under passet. Datan kan sedan gemensamt utvärderas för att skapa långsiktiga lektions- och träningsplaner, där specifikt fokus kan läggas på att åtgärda eventuella svaga punkter i spelet eller tekniken som identifieras under passet.

Toptracer Coach släpps omgående i bolagets mobila rangelösning, som främst används på ranger med grästees men kommer efterhand att finnas tillgäng för alla användare under hösten 2023.


Text: Eric Franzén • 2023-05-23
NyheterNyheterToptracerUtrustning
Rulla till toppen