Arkivbild: Eskilstuna GK

Golfsverige

KLART: Kommunen tar över marken – golfklubben bygger 13 nya hål

Eskilstuna GK kompenseras med mångmiljonbelopp och storsatsar.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-12 Uppdaterad 2023-05-12

Eskilstuna kommun vill bygga bostäder på två markområden där sju av hålen på Eskilstuna Golfklubbs bana ligger. 
Marken ägs av kommunen men Eskilstuna GK nyttjar den via tomträttsavtal. Planen är att skapa 80 villatomter och ett i nuläget obestämt antal flerbostadshus.

En överenskommelse med kommunen har arbetats fram och golfklubben har nu beslutat på ett extra årsmöte att den frånsäger sig marken. I gengäld får klubben 32 miljoner kronor och planerar att investera 50 miljoner kronor i 13 nya hål, golfstudio och verkstad på andra närliggande markområden. När allt är klart ska Eskilstuna GK ha 18+6 hål.
– Vi ser stora möjligheter att utveckla vår bana, säger Göran Lindblad, ordförande Eskilstuna Golfklubb till Eskilstuna-Kuriren.

I måndags hölls ett informationsmöte för medlemmarna och det extra årsmötet genomfördes på onsdagskvällen. Majoriteten av de 183 medlemmar och 91 fullmakter som var närvarande på mötet röstade igenom styrelsens förslag. 
– Medlemmarna godkände hela vår treårsplan, som innehåller en del förändringar av banan med tanke på det avtal och diskussioner som vi har haft med kommunen, säger Göran Lindblad till Eskilstuna-Kuriren.

Överenskommelsen ger klubben rätt till de nuvarande sju hålen fram till årsskiftet 2026/2027. Klubben planerar att öppna de nya slingorna 1 maj 2026 och Lindblad ser ingen risk att klubben kommer stå utan en hel 18-hålsbana.
– Vi kommer alltid att ha 18 hål och med de nya slingorna kommer alla att starta och sluta kring klubbhuset, säger Lindblad till Eskilstuna-Kuriren.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-12
NyheterEskilstuna GKGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen