Fjolårets Ukrainadag blev en succé och den 14 maj är det dags igen. Foto: Värpinge GK

Golfsverige

Klubb arrangerar golfdag för ukrainare

Introducerar golfens möjligheter för barn, ungdomar och vuxna.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-03 Uppdaterad 2023-05-03

Värpinge GK i Lund bjuder den 14 maj in ukrainare som tvingats fly från kriget till en dag full av golf och glädje.
– Vi genomförde samma aktivitet förra året och det blev mycket uppskattat, både av deltagarna och de klubbmedlemmar som agerade som funktionärer, säger Patrik Svensson, Styrelseordförande Värpinge GK till Svensk Golf.

Under dagen genomförs aktiviteter på övningsområdena och om möjligt även spel ute på banan. Tanken med dagen är att introducera golfens generationsöverskridande möjligheter för ungdomar, barn och vuxna. Erfarenheterna från förra året är bara positiva.
– Golf har fina möjligheter att göra skillnad och initiativet kanske kan sprida sig till andra klubbar som en del av det samhällsengagemang som vår idrott ska vara en del av, säger Patrik Svensson. 

Värpinge GK:s nyfunna ukrainska vänner är glada att golfdagen blir av igen.
– Att delta på Värpinge Golfklubb blev en oförglömlig upplevelse för ukrainarna. Vi var imponerade av klubbmedlemmarnas professionalism, uppriktighet, öppenhet och vänlighet. Barn och vuxna var mycket nöjda och glada över att få prova detta spel för första gången och att ta tankarna bort från kriget. Även om det var lite kallt gavs en möjlighet att koppla av i naturen. Värpinge Golfklubb är en plats där du kan glömma alla dina problem, njuta av spelet och koppla av mentalt, säger ukrainska organisatören Olesia. 


Text: Olof Åsgård • 2023-05-03
NyheterGolfsverigeNyheterVärpinge GK
Rulla till toppen