Om bygglovet godkänns kommer Falsterbo Golfklubb bygga om klubbhuset för 60 miljoner kronor.

Golfsverige

Klubbhus byggs om för 60 miljoner kronor

Golfsverige runt. Vi samlar upp nyheter från golfklubbar och golfbranschen i stort.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-20 Uppdaterad 2023-04-20

I Golfsverige runt samlar vi händelser och nyheter från golfklubbar, golfbolag och golfbranschen. Händer något på din klubb? Stort som smått. Mejla oss! webbred@svenskgolf.se  

Kända personer ger namn åt hålen

Upsala GK öppnar 18-hålsbanan för säsongen den 28 april. Banan totalrenoverades 2007–2010 och stod värd för Dam-EM 2020, Klubblag-SM herrar 2021 och 2022. I samband med säsongsöppningen presenteras en nyhet där kända personer med anknytning till Uppsala och vetenskapen fått ge namn åt hålen, exempelvis Svante Pääbo (hål 3) efter svenske genetikern och nobelpristagaren. Samtidigt får bunkrar och pliktområden vetenskapliga namn. Bunkern på Svante Pääbo döps till Neandertalaren. Och på Greta Arwidsson (hål 14) efter den svenska arkeologen, gäller det att pricka green mellan Sarkofagen och Mumien.

– Uppsala är en stad med starka akademiska traditioner och med koppling till vetenskap och forskning. I Uppsalas äldsta golfklubb har vi ökat profileringen av vår förstklassiga 18-hålsbana och fått den att knyta an till stadens vetenskapliga karaktär, säger Anders Kylesten, ordförande Upsala GK.

RUFF flyttar in på Barsebäck

Barsebäck Resort och RUFF har gått samman och skapat RUFF Bar med simulatorgolf, mat och dryck för att kunna erbjuda golf på anläggningen året runt. RUFF Bar på Barsebäck har fyra TrackMan 4-simulatorer. 

– Vi älskar golf och vill kunna erbjuda våra gäster så mycket golf det bara går. Det blir ett superkul komplement i vårt erbjudande och en aktivitet där våra gäster kan samlas, äta och dricka gott, men framför allt spela ännu mer golf, säger Michael Lundin, VD på Barsebäck Resort. 

Falsterbo bygger om klubbhuset

98,5 procent av medlemmarna röstade ja på ett extra årsmöte förra veckan. Länsstyrelsen har sedan tidigare givit tummen upp. Nu återstår ett godkännande på bygglovet av byggnadsnämnden.
– Förhoppningsvis ska detta vara en formsak då Länsstyrelsen har godkänt projektet, säger Jan Ekblom, Klubbchef Falsterbo GK.

Om det blir positiva besked från byggnadsnämnden så stängs det anrika klubbhuset från 1914 i september och en stor renovering drar igång. Kostnaden beräknas bli 60 miljoner kronor där klubben står för hälften och den andra hälften betalas via anonyma donationer.
De delar av Falsterbos nuvarande klubbhus som har ett kulturellt värde kommer att bevaras. Bygget beräknas vara klart våren 2025.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-20
NyheterBarsebäck ResortFalsterbo GKGolfsverigeNyheterUpsala GK
Rulla till toppen