Foto: Barsebäck Resort

Golfsverige

Öppnar tuffa Black Tee för vanliga besökare

Barsebäck Resort öppnar svart tee för spelare med max 2 i handicap.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-11 Uppdaterad 2023-04-11

Barsebäck Resort har stått värd för 15 tourtävlingar, inklusive Solheim Cup. Senaste gången 2017 då Renato Paratore vann Nordea Masters. 
När proffsen kommer till Barsebäck görs Ocean Course (tidigare Masters Course) om till en längre och svårare variant. 
Nu öppnar anläggning upp den tuffare banan för vanliga besökare. Men Black Tee får bara spelas av de som har maximalt 2 i handicap. 
– Äntligen kan vi erbjuda våra gäster en golfupplevelse som annars bara finns att tillgå om du är en tourspelare. Det är en tuff utmaning för golfspelare med normalt handicap därför har vi satt en gräns vid Hcp 2. Black Tee ger dig en känsla för vilken nivå världseliten spelar på. Jag vill också nämna att alla våra gäster får spela Ocean Course, men då från den tee som matchar ens handicap, säger Christian ”Kricken” Härdin, Pro på Barsebäck Resort i ett pressmeddelande.

Black Tee är hela 7 009 meter lång. Från gul tee mäter den 6 213 meter och röd tee 5 354 meter. Black Tee kan bokas som golfpaket eller som en vanlig golfrunda och de som spelar kommer få ett speciellt scorekort likt de som används på touren. 
– Poängen med Black Tee är att det ska vara en autentisk tourupplevelse och då måste alla detaljer sitta. Om du kommer spela som ett proffs vågar jag inte lova, men du kommer känna dig som ett. Min förhoppning är att banan kommer sporra fler golfare till att satsa på sin golf och att vi på sikt kommer bli en ännu bättre golfnation med fler stjärnor på touren, säger Christian Härdin. 

Svart tee på Bro Hof Slotts Stadium Course mäter 7 266 meter.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-11
NyheterBarsebäck ResortGolfsverige
Scroll to Top