Mike Trout värmer upp med golf före en basebollmatch 2019. Nu designar Tiger Woods en golfbana åt Trout. Foto: Getty Images

Golfvärlden

Tiger Woods designar golfbana åt basebollstjärna

Basebollstjärna ville ha Tiger Woods som arkitekt. Golfstjärnan kunde inte tacka nej.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-29 Uppdaterad 2023-03-29

Tiger Woods designar en ny golfbana i New Jersey. Det är 31-årige basebollspelaren Mike Trout (Los Angeles Angels) som bygger en egen bana i sin hemstad Vineland och banan Trout National – The Reserve förväntas öppna för spel 2025. 
– Det är speciellt att få chansen att äga sin egen golfbana. Att få Tiger att designa den är helt galet och mer än vad jag kunnat önska mig, säger Mike Trout som varit en framstående Center fielder i MLB under drygt tio år.

Tiger Woods var snabb att anta uppdraget.
– Jag har alltid tittat när Mike spelat så när möjligheten dök upp att få arbeta med honom så kunde jag inte säga nej. Det är en underbar plats för golf och vårt team ser fram mot att skapa en speciell bana, säger Tiger Woods.

Fler banor på gång

För en vecka sedan meddelades att Tiger Woods firma TGR Design ritar en ny bana i Utah, Marcella Club. Arbetet ska redan ha påbörjats men det är oklart när banan öppnar. Tigers mål är att skapa en världsklassbana värdig det sceniska berglandskapet.
Dessutom ska Tiger Woods designa en ny korthålsbana på historiska Cobbs Creek Golf Club (öppnade för spel 1916) i Philadelphia.
Tiger Woods har satt sitt märke på en handfull fullängdsbanor, bland annat Bluejack National i Texas, samt står för designen av ett par korthålsbanor och träningsområden.Text: Olof Åsgård • 2023-03-29
NyheterGolfvärldenMike TroutNyheterTiger Woods
Rulla till toppen