Gary Player har tre gröna kavajer och har varit honorary starter sedan 2012, ändå rankar han Masters som den minst betydelsefulla herrmajorn // Foto: Getty Images

Nyheter

Legendaren: ”Masters är den minst betydelsefulla majorn”

Player rankar en annan major betydligt högre.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-28 Uppdaterad 2023-03-28

På torsdag nästa vecka inleds årets första herrmajor, Masters på Augusta National, som vanligt första veckan i april, och som vanligt med Jack Nicklaus, Tom Watson och Gary Player som honorary starters. Trion inviger tävlingen genom att slå varsitt utslag på det första hålet.

Men trots att nu 87-åriga Player är honorary starter sedan 2012 och har vunnit tre gröna kavajer (1961, 1974, 1978) så rankar han något överraskande Masters som den minst prestigefyllda herrmajorn. Player har dessutom imponerande tolv topp tio-placeringar på Augusta National, ändå ser han en annan tävling som den absolut största och mest betydelsefulla.

– The Open är den största tävlingen på planeten, med bred marginal, säger Player i en lång intervju med Daily Mail.

Sydafrikanen rankar något överraskande U.S. Open som nummer två, PGA Championship som nummer tre och Masters som fyra. Motiveringen är tävlingarnas ålder.

– Det är fyra fantastiska tävlingar, men Masters är den yngsta. De andra tre är stöpta i tradition och historia och ingenting når toppen utan tid, förklarar han i intervjun.

Gary Player har inte bara haft stora framgångar på Augusta National, också en del mindre positiva historier i samband med Masters. För två år sedan portförbjöds Gary Players son Wayne efter att ha gjort reklam för ett bollmärke under självaste ceremonin där Gary Player, Jack Nicklaus och Lee Elder var honorary starters inför tävlingen 2021.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-28
NyheterAugusta NationalGary PlayerNyheterThe MastersTournytt
Scroll to Top