Falkenbergs GK får ny krögare. Foto: Pressbild

Golfsverige

Golfsverige runt: Överklagan försenar ombyggnation

Vi samlar upp nyheter från golfklubbar och golfbranschen i stort.

Text: Svensk Golf • 2023-03-27 Uppdaterad 2023-04-21

I Golfsverige runt samlar vi händelser och nyheter från golfklubbar, golfbolag och golfbranschen. Händer något på din klubb? Stort som smått. Mejla oss! webbred@svenskgolf.se  

Barsebäck klara men smider nya planer

Fastighetsbolaget Ernst Rosén köpte den klassiska anläggningen i slutet av 2019. Sedan dess har mycket arbete gjorts på banorna och på hotellet. Banorna har bytt namn till Ocean Course och Pine Course och främsta åtgärden har varit att 43 000 träd har gallrats bort. 
Men Barsebäck Resort är inte nöjda utan kommer initiera en ny femårsplan. Exakt vad som kan komma att ske är oklart men vd:n Michael Lundin, som tillträdde i augusti ger uttryck för att avslutningshålen kan komma att påverkas.
– Exempelvis så tycker jag kanske inte att avslutningshålen på banan är riktigt så ”breathtaking” som man önskar, säger han till golfbranschen.se

Ny krögare till Falkenberg

Falkenbergs Golfklubb har under en tid varit utan restaurang men har nu gjort klart med en ny krögare. Shadi Sharit, som driver en populär lunchrestaurang i Falkenberg, startar upp golfrestaurangen HIO under våren.
– Vi kommer att fokusera på svensk husmanskost samt även med europeiska inslag. Utöver det kommer vi ha en varierad bistromeny med olika alternativ av kött/fisk och vegetariska rätter kompletterat med sallader, pizza med fina råvaror och så klart våra egna hamburgare. Detkommer även finnas alternativ till de yngre gästerna som vi vet är populära på golfrestauranger, säger Shadi Sharit. 

Överklagan försenar ombyggnation

Norrbottniabanan är en järnväg som planeras att byggas mellan Umeå och Luleå. Den planerade dragningen går över Robertsfors GK. Intrånget medför att banan behöver anpassas genom ombyggnation. I juni skrevs ett avtal mellan kommunen och Trafikverket som innebär att kommunen får drygt 19 miljoner för att bygga om golfbanan (som utgår ifall Trafikverkets plan fastställs). Men nu skjuts ombyggnationen upp eftersom järnvägsplanen har överklagats.
Spelet framöver kommer inte påverkas av förseningen och klubben har sedan tidigare blivit lovad att nio hål alltid ska vara öppna under hela byggtiden. 


Text: Svensk Golf • 2023-03-27
NyheterBarsebäck G&CCFalkenbergs GKGolfsverigeNyheterRobertsfors GK
Rulla till toppen