PGA of Sweden National i Bara utanför Malmö.

Golfsverige

Namnbytet: PGA Sweden National blir The National

PGA Sweden slutar licensiera varumärket till banan i Bara.              

Text: Bo Hansson • 2023-03-13 Uppdaterad 2023-03-13

PGA Sweden, organisationen för svenska professionella spelare och tränare, håller till på PGA Sweden National i Bara utanför Malmö.
Golfanläggningen stod klar 2009 och har två banor som båda rankas bland de bästa i Sverige. Här har bland annat spelats två Europatourtävlingar och en Challenge Tour-tävling.
Sedan starten har PGA Sweden, som äger sex procent, licensierat sitt varumärke till anläggningen.
Det är det slut på nu. Behoven är olika och meningen är nu att renodla och utveckla verksamheten i respektive organisation.
Därför byter golfanläggningen namn 1 juli. Den kommer fortsättningsvis att heta enbart The National.
– Vi har jobbat med frågan under ett par års tid. PGA är ju en utvecklings- och utbildningsorganisation. Vi ser över våra strategiska och operativa inriktningar där ett utvecklings- och utbildningscentra är en av flera delar som vi jobbar på just nu. Golfanläggningen har ju planer på hotell och byggnationer som ger möjligheter för anläggningen. Detta skapar bästa förutsättningarna framåt för båda, säger Johan Hampf, vd på PGA Sweden, till Svensk Golf.

Vart tar PGA Sweden vägen nu?
– Det här är ju ganska färskt. Just nu är ambitionen att titta på om det finns möjligheter att bygga något på anläggningen som passar våra behov och kvalitetskrav. Det är arbetsspåret just nu. Skulle vi inte landa där, ja då öppnar sig nya möjligheter, säger Johan Hampf.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-03-13
NyheterBaraNyheterPGA SwedenPGA Sweden National
Rulla till toppen