Johan Marvig från Växjö sköter om ö-greenen under The Players. Foto: Privat.

The Players

Svensken sköter hål 17 under The Players

Johan Marvig från Växjö om veckans drömuppdrag på TPC Sawgrass.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-06 Uppdaterad 2023-03-06

Den som någon gång arbetat på en golfbana vet att yrket sorteras in bland de allra bästa. Johan Marvig tar det här ett par snäpp längre. Han är till vardags assisterande head greenkeeper på Växjö GK men den här veckan är han på TPC Sawgrass och har tilldelats hål 17 som arbetsplats. 

Att arbeta som gästande greenkeeper under stora tävlingar är inget nytt för Marvig, han har gjort fem tävlingar på DP World Tour redan. Chansen fick han genom Magnus Ljungman (Projektansvarig på Österåkers GK) som tidigare fick frågan om han hade några kontakter i USA, eftersom Marvig tyckte det skulle vara roligt att få jobba under en PGA Tour-tävling. 

– Fick sedan frågan om jag var sugen på The Players… trodde först att han skojade, säger Johan Marvig till Svensk Golf. 

Efter ansökan blev det klart och Marvig är på plats hela veckan. Hans uppgift är klart enklare än de flesta moment man gör på en golfbana – han hanterar en lövblås och blåser rent efter killarna som klipper och vältar och finns även tillgänglig om någon behöver hjälp att tömma en korg. Ansvar som ligger långt under kompetensen. Men vad gör det när man får vara på plats en sådan här vecka och på nära håll studera banan och spelet.

– Vi är 90 personer som kommit in extra för tävlingen. Alla är supertaggade och banan är verkligen i absolut bästa klass. Jag är alltid imponerad av detaljer, de tydliga linjerna mellan green, foregreen och ruff. Och allt jobb runtomkring med blommor och växter. 

Bussen åker från hotellet 04.00 och morgonpasset drar igång med möte 04.30 och arbetet pågår till 08.00. På kvällen arbetar de 3-3,5 timmar till. Mitt på dagen är det vila och man får åka hem och sova på hotellet.

– Eller göra som jag, stanna kvar och njuta i denna trädgård, säger Johan Marvig.



Text: Olof Åsgård • 2023-03-06
NyheterGolfsverigeNyheterPGA TourTournyttVäxjö GK
Rulla till toppen