Jon Rahm med segerbucklan i Genesis Invitational. En vinst som också gav spanjoren 3,6 miljoner dollar. Bild: Getty Images

OWGR

Nu är Rahm bäst även på rankingen

Jon Rahm tog sin femte seger på nio starter. Och gick (till slut) upp som världsetta.

Text: Bo Hansson • 2023-02-20 Uppdaterad 2023-02-20

Jon Rahm vann Genesis Invitational på PGA Tour två slag före Max Homa. Därmed gick Rahm också upp som världsetta.
Spanjoren har staplat upp en imponerande svit tävlingar den senaste tiden.
Sedan Jon Rahm vann Open de Espana i Madrid på DP World Tour i början av oktober har han spelat ytterligare åtta tävlingar. Resultatrad: 4–1–8–1–1-7–3–1 . Fem segrar på nio starter.

För några veckor sedan gick diskuterades det om OWGR:s algoritmer verkligen var rättvisande och visade verkligheten.
Rory McIlroy, som började året som världsetta, och Jon Rahm hade båda spelat extremt bra. Rahm hade vunnit fyra av sina sju senaste starter, två gånger på DP World tour och två gånger på PGA Tour. Spanjoren hade också sagt att han tyckte han var världens bäste spelare. Rahm var då trea på rankingen efter  Rory McIlroy och Scottie Scheffelr.
Rory McIlroy hade vunnit tre av sina sju senaste starter, och inte varit sämre än fyra i övriga fyra. Han hade också vunnit tourtitlarna på både PGA Tour och DP World Tour. McIlroy kände att ha var rätt rankas som världsetta.
Följden av den diskussionen blev att Scottie Scheffler gick upp som världsetta efter sin seger i Phoenix Open förrförra veckan.
Men nu är alltså Jon Rahm herre på täppan igen. Det är femte gången han är världsetta.
Scheffler är tvåa och McIlroy hux flux trea.

Genesis Invitational är en tävling med ett starkt startfält, nitton av de tjugo högsta rankade spelarna i världen fanns med. Det gör att vinnaren får många världsrankingpoäng.
Rahms seger gav honom 67 världsrankingpoäng. Det kan jämföras med Torbjörn Olesen som fick 16 poäng för sin seger i Thailand Classic på DP World Tour.
– Jag har vunnit fem av mina nio senaste starter. Jag har inte slutat sämre än sjua i de fem senaste tävlingarna och jag har redan vunnit tre tävlingar den här säsongen. Jag behöver ingen världsranking för att bekräfta någonting. Eller? Jag är inne på den bästa säsongen i mitt liv och förhoppningsvis kan jag fortsätta i samma stil, säger Jon Rahm.

FULLSTÄNDIG VÄRLDSRANKING


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-02-20
NyheterGenesis InvitationalJon RahmNyheterOWGRTournytt
Rulla till toppen