Vem är världens bäste just nu, Rory McIlroy eller Jon Rahm? Världsettan McIlroy känner sig också som nummer ett. BIld: Getty Imkages

Världsranking

McIlroy: ”Ja, jag är bäst i världen”

Världstvåan Scheffler: ”Dött lopp mellan Rory och Jon Rahm när det gäller vem som spelar den bästa golfen just nu”.

Text: Bo Hansson • 2023-02-09 Uppdaterad 2023-02-09

Rory McIlroy, Scottie Scheffler och Jon Rahm är rankade etta, tvåa respektive trea i världen.
Alla tre spelar WM Phoenix Open denna veckan och både Scheffler och Rahm har en möjlighet att gå upp som världsetta.
Rory McIlroy och Jon Rahm har båda spelat extremt bra den senaste tiden.
Jon Rahm har vunnit fyra av sina sju senaste starter, två gånger på DP World tour och två gånger på PGA Tour. Spanjoren har sagt att han tycker han är världens bäste spelare just nu.
Rory McIlroy har vunnit tre av sina sju senaste starter, i de övriga fyra har han inte varit sämre än fyra. Han vann också tourtitlarna på både PGA Tour och DP World Tour.

På en presskonferens inför Phoenix Open, som startar på torsdagen, fick McIlroy frågan om han kände sig som världens bäste spelare.
– Ja. Jag spelar bra. Jag har varit så stadig som jag någonsin varit i min karriär. Jag tycker resultaten talar för sig själva, inte enbart de senaste sex månaderna utan egentligen de senaste arton månaderna efter Ryder Cup på Whistling Straits. Jag har haft bra form sedan dess. Jag sa i slutet av förra året att jag känner mig komplettare som spelare än jag någonsin gjort. Tittar man på min statistik finns det ingen synlig svaghet där, svarade McIlroy.

Mellan NcIlroy och Rahm står den förre världsettan Scottie Scheffler.
– Just nu är jag rankad tvåa men jag skulle inte säga at jag spelar som en världstvåa just nu. Jag tycker det är dött lopp mellan Rory och Jon när det gäller vem som spelar den bästa golfen just nu. Så rankingen är lite konstig. Det är bara en algoritm, sa Scheffler till amerikansk media.

Faktum är att både Rahm och Scheffeer kan ta sig upp som världsetta denna vecka. Enligt världsrankingsspecialisten Nosferatu ser förutsättningarna ut så här:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-02-09
NyheterJon RahmNyheterOWGRRory McIlroyScottie SchefflerTournyttWM Phoenix Open
Rulla till toppen