Jon Rahm omfamnar partnern Sergio Garcia under Ryder Cup 2021. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Rahm vill se LIV-spelare i Rom – men menar att det är kört

Spanjoren menar att beslutet om uteslutning redan är fattat.

Text: Bo Hansson • 2023-01-19 Uppdaterad 2023-01-19

I lagtävlingen Hero Open som spelade förra veckan hade Europas Ryder Cup-kapten samlat två tiomannlag för en tredagarsmatch i Ryder Cup-stil. Ingen LIV-spelare var uttagen.
Ryder Cup spelas i Rom i slutet av september.
Frågan om spelare som gått över till LIV Golf– som Henrik Stenson, Sergio Garcia, Ian Poulter, Lee Westwood – ska ha möjlighet att vara med i Ryder Cup i höst har inte fått något svar. Det är ett beslut som PGA Tour och DP World Tour inte fattat ännu.
Världsfyran Jon Rahm tror dock att det mer är frågan om när LIV-spelare stoppas från Ryder Cup-spel än om de stoppas. Saken är klar, menar han.
– Ryder Cup postade en video på Francesco Molinaris födelsedag, eller hur? När det var Sergios födelsedag postade de ingenting. Så för mig är det klart att beslutet är fattat, säger Rahm i podcasten No Laying Up.
En annan spelare som blev förbannad när Garcia inte fick någon födelsedagsgratulation av Ryder Cup var Ian Poulter som menade att det sa allt när den spelare som tagit flest poäng av alla och gjort så mycket för tävlingen inte ens kunde få ett grattis.
Sergi Garcia fyllde 43 år den 9 januari. Poulter fyllde 47 den 10 januari. Han fick heller ingen gratulation av Ryder Cups Twitterkonto.

Jon Rahm spelade in tre vinster i par med landsmannen Sergio Garcia på Whistling Straits 2021 och har ett antal gånger påpekat att Ryder Cup inte borde påverkas av det ”krig” som pågår i golfvärlden.
– Jag försöker alltid utgå från vad som är bäst för golfen och man vill ju se de bästa spelarna i Ryder Cup. Sergio är den störste Ryder Cup-spelaren genom tiderna, statistiskt sett. Det finns några som gjort det europeiska laget till vad det är. Seve är en av dem, Faldo, Montgomerie. Jag tycker att Sergio är en av dem. Poulter också. Så när du har varit en del av laget och bidragit till vad det är och du sedan inte får vara med så håller jag inte nödvändigtvis med om det. Plus att det är Europa mot USA, inte PGA Tour mot LIV, säger Jon Rahm.

PGA Tour har stängt av de spelare som gått över till LIV. I februari ska en engelsk domstol avgöra om DP World Tour har rätt att göra så. Fram till dess är det fritt fram för LIV-spelare att delta i DPWT-tävlingar.
I dag, torsdag, startar Rolextävlingen Abu Dhabi HSBC Championship. I startfältet finns LIV-spelare som Henrik Stenson, Lee Westwood, Ian Poulter och Patrick Reed.Text: Bo Hansson • 2023-01-19
NyheterTournyttIan PoulterJon RahmLIV Golf Invitational SeriesNyheterRyder Cup 2023
Rulla till toppen