Det var här på Links at Whitehaven som Mark Coleman attackerades av en annan spelare och vårdas nu med allvarliga skador // Foto: Links at Whitehaven

Golfare på akuten efter överfall på banan

Vårdas i respirator med blödningar i hjärnan efter att ha blivit slagen i huvudet.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-16 Uppdaterad 2022-12-16

Det händer ju ofta att utslag inte riktigt hamnar på rätt fairway. Men när Mark Coleman slog in sin boll på fel håll på Links at Whitehaven i Memphis den 3:e december hade han nog inte räknat med den effekten som hans slag gav. Efter att ha försökt att hämta sin boll blev Coleman slagen i huvudet av en annan spelare så allvarligt att han fick flygas med ambulanshelikopter till ett regionalt sjukhus där han opererats och nu vårdas på akutavdelningen i respirator med spräckt skallben och blödningar i hjärnan. Hans tillstånd är allvarligt, enligt lokal media.

Enligt vittnen skedde attacken med en golfklubba helt omotiverat och utan att Coleman hade sagt ett enda ord. Coleman försökte lämna platsen efter slaget men var desorienterad och okontaktbar och fick hjälpas till vård.

Den misstänkte gärningsmannen, en 22-årig man från Mississippi, greps dagen därpå tack vare att en av hans medspelare pekat ut honom, och han är nu misstänkt för grov misshandel. Mannen har flera domar mot sig tidigare, bland annat för vårdslös körning och rattonykterhet. Han släpptes mot borgen men ska infinna sig i rätten vid ett senare datum och en lokal medborgarrättsorganisation i Memphis vill att brottsrubriceringen ska skärpas från grov misshandel till mordförsök.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-16
NyheterLinks at WhitehavenMemphismisshandelNyheter
Rulla till toppen