Arkivbild: Getty Images

Golfsverige

Han vill göra golfen till den mest givmilda sporten

Startat insamlingsbössa för golfare på Musikhjälpen.

Text: Bo Hansson • 2022-12-14 Uppdaterad 2022-12-14

Musikhjälpen har funnits sedan 2008 för att uppmärksamma och samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Varje år har ett nytt tema och 2022 är det ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.
Under en vecka sitter tre programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad och sänder 144 timmar direkt i P3 och SVT Play. I år är det 12–18 december och Kungstorget i Göteborg som gäller.
Insamlade pengar fördelas sedan ut via Radiohjälpen.

Det går att starta en egen insamlingsbössa på Musikhjälpens hemsida. Det har Oscar Träff gjort – Golfsverige för Musikhjälpen. Där uppmanas Sveriges golfare att skänka, exempelvis, en tia per gjord birdie under säsongen eller varför inte en krona per spelad runda.
– Jag kollade upp lite och det fanns ingen bössa för golfare. Tidigare har ridsporten, och en del andra sporter gått ihop i en bössa och blivit väldigt stora, säger han.

Oscar Träff, som jobbar i golfbranschen, har startat insamlingsbössor privat under Musikhjälpen förr. I olika storlekar.
– Första året jag gjorde det var 2014 när jag läste marknadsföring. Då vi var några stycken som gick ihop och utmanande mediabranschen och det gick bra. Det finns inget syfte egentligen med att ha en insamlingsbössa just för golfare, det är ju mer att golfare skulle gå ihop och visa att golfen är den mest givmilda sporten i Sverige, säger han.

Den bästa bössa han startat var just 2014. Då kom det in runt 60 000 kronor. Den siffran kan bli svårt att nå i år.
– Jag har gått ut i ett nyhetsbrev, i företagets kanaler och mina egna konton på facebook och Instagram. Jag sätter inte upp några siffror eller mål men än så länge måste jag säga att det inte varit något tryck alls på att skänka pengar.
Musikhjälpens insamling pågår till 18 december.
Förra året samlade Musikhjälpen in 54 306 748 kronor.

Du hittar insamlingsbössan här.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-12-14
NyheterMusikhjälpenNyheterOscar Träff
Rulla till toppen