The Open var ett gyllene tillfälle för Tiger Woods att sluta på topp, tycker Colin Montgomerie. Bild: Getty Images

Montgomerie: “Tiger skulle ha slutat efter The Open”

Tror inte att Woods är kapabel att vinna igen på PGA Tour.

Text: Bo Hansson • 2022-12-12 Uppdaterad 2022-12-12

Tiger Woods spelade visserligen en uppvisningsmatch i helgen men han har inte spelat tävlingsgolf sedan han missade kvalgränsen i The Open i juli. Under säsongen 2022 har Tiger Woods endast spelat nio tävlingsrundor – fyra i The Masters, tre i PGA Championship och två The Open.
Woods hade redan genomgått ett antal ryggoperationer då han i februari 2021 voltade med sin bil i 140 kilometer i timmen och fick sitt ena ben krossat.
Sedan dess har han kämpat för att komma tillbaka.

Colin Montgomerie, som har 28 segrar på Europatouren och har spelat Ryder Cup åtta gånger, tycker att Tiger Woods skulle tagit tillfället i akt och slutat i samband med den 150:e upplagan av The Open på St Andrews i somras. Ett gyllene tillfälle, menade Montgomerie i The bunkered podcast, skriver bunkered.co.uk.
Tiger Woods har vunnit The Open två gånger på St Andrews.
 – Det var det perfekta läget. Stå på bron, vinka, alla tittar. Det skulle ha varit ett underbart sätt att lämna. Fullsatta läktare, tv-kameror från världens alla hörn riktade mot honom, han promenerar upp där ensam, han har tårar i ögonen … det går inte att slå den promenaden.  Varför fortsätta? Sluta på toppen. Det är något som väldigt få kan göra, säger Colin Montgomerie.

Colin Montgomerie tror inte att Tiger Woods, som vunnit 15 majors, är kapabel att vinna på PGA Tour igen.
– Jag kan inte se honom göra det. Folk kommer att säga ”Åh, kom igen Monty!” och ja, han är fantastisk men det räcker inte att Tiger tar sig tillbaka till den standard han hade, han måste bli ännu bättre, säger den 59-årige skotten,
­­– Standarden höjs hela tiden och i dag är det inte en eller två spelare som kan slå honom. I dag är det tjugotvå spelare som kan slå honom. Så Tiger måste ta sig upp till en nivå där han inte varit tidigare och det tror jag inte är möjligt.

Tiger Woods och Colin Montgomerie under Ryder Cup 2006. Bild: Getty Images

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-12-12
NyheterColin MontgomerieNyheterThe OpenTiger Woods
Rulla till toppen