Två av greenerna på Lake Doster GC totalförstördes efter att någon kört runt på dem med någon form av terrängfordon // Foto: Lake Doster GC

Nyheter

Golfbanan vandaliserad igen: “Det finns ingenting kvar”

Klubben bedrövad efter ännu ett fall av vandalism.

Text: • 2022-12-07 Uppdaterad 2022-12-07

Lake Doster Golf Club i Michigan, cirka sju mil väster om Detroit, har flera gånger utsatts för vandalisering de senaste åren. Det har varit allt från teemarkeringar som slagits sönder eller bankats ner i greener till mindre skadegörelse. Inget har dock varit närheten av det som hände senaste veckan då okända gärningsmän fullständigt förstörde två av klubbens greener genom att sladda runt med någon typ av terrängfordon. Spåren är på sina håll drygt decimeterdjupa och klubben kommer nu att få spela med provisoriska greener under 2023 och bygga om greenerna från grunden igen.

Skadorna beräknas kosta upp mot en miljon kronor och klubben vädjar nu till förövarna att anmäla sig själva och till alla som ett eller hört något att berätta. Man har inga övervakningskameror på området och inga vittnen till händelsen då det inte finns några bostadshus intill de drabbade greenerna.

– Det här måste få ett slut. Vi har polisanmält händelsen och arbetar med att få fram en belöning för den som kan hjälpa oss att få fast förövarna, skriver klubben på Facebook.

Lake Dosters chefsinstruktör, Matt Townsley, var bedrövad efter ännu ett fall av vandalism på anläggningen.

– Bilderna visar inte i närheten av hur förstörda greenerna är. Det finns ingenting kvar och man kan lika gärna putta i diket vid sidan av vägen som på greenerna, säger Townsley till Fox17.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-12-07
NyheterLake Doster Golf ClubNyheterVandalisering
Scroll to Top