Tom Watson välte med en gokart på sin ranch i Kansas och tvingades göra en axelledsoperation // Foto: Getty Images

Åttafaldige majorsegraren opererad efter olycka

Lång rehab väntar för Watson.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-22 Uppdaterad 2022-11-23

Tom Watson är en av tidernas absolut största golfspelare med fem segrar i The Open och totalt åtta majortitlar. Mest känd är Watson troligen för segern i duellen mot Jack Nicklaus på Turnberry 1977, kallad ”The duel in the sun”. 32 år senare var Watson nära att bli The Opens äldsta segrare genom tiderna då han som 59-åring hade två puttar från bakkanten av Turnberrys 18:e green för att vinna sin sjätte Open-seger. Han treputtade och föll sedan i ett särspel mot landsmannen Stewart Cink.

Watson är nu 73 år och spelar sparsamt men han hade tänkt spela PNC Championship tillsammans med sonen Michael i december, nu kanske han tvingas tänka om. Efter att ha vält med en gokart på sin ranch i Kansas den 14 november har Watson nu genomgått en axelledsoperation i sin vänstra axel. Allt verkar ha gått bra men en lång rehabiliteringstid på 5-8 månader väntar.

Watson gjorde i april sin första insats som honorary starter i Masters på Augusta National tillsammans med Jack Nicklaus och Gary Player. Kanske kan det vara lagom med en comeback efter operationen till nästa upplaga om ungefär ett halvår.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-22
NyheterGary PlayerJack NicklausNyheterTom Watson
Rulla till toppen