Linn Grant betalar tillbaks till PGA Future Fond med ränta efter sitt lyckosamma 2022 // Foto: Getty Images

Grant ger 100 000 till fond för unga damproffs

"Jag minns själv hur glad jag blev och vilket stöd pengarna gav mig"

Text: Martin Strömberg • 2022-11-15 Uppdaterad 2022-11-16

Linn Grant har under 2022 tagit fyra segrar på Ladies European Tour, ett antal topplaceringar på LPGA Tour, och klättrat till en 25:e plats på världsrankingen.

Nu låter hon en del av prispengarna gå tillbaks via PGA Future Fond och bli till hjälp för andra som är i behov av stöd på sin väg mot ett liv som golfspelare.

Pressmeddelande:

2021 mottog Linn Grant ett stipendium på 75 000 kr vilket var ett stort stöd i hennes fortsatta satsning som proffs. Linn vill nu vara med och stötta andra unga kvinnliga PGA Tour Professionals genom att donera 100 000 kr tillbaka till stiftelsen.

”Det är ungefär ett år sedan jag själv fick ta emot ett stipendium från Future Fund och att nu ha möjligheten att själv kunna ge mitt stöd tillbaks känns fantastiskt kul. Jag minns själv hur glad jag blev och vilket stöd pengarna gav mig både ekonomiskt men också ett stort mentalt stöd. Att kunna starta min karriär med mindre ekonomisk press och mer fokus på golfen är precis det jag hoppas kunna ge till fler. Jag vet att vi har många otroligt duktiga tjejer i Sverige som ännu inte tagit steget ut i proffslivet och kan jag då på detta sätt bidra till att dom får en lättare övergång så gör det mig otroligt glad. ” – Linn Grant

”Det är stort av Linn att ge tillbaka på detta sätt till vår stiftelse. Vi är så glada och tacksamma. Det betyder mycket för många kommande Svenska PGA Tour Professionals i deras fortsatta satsning.  Samtidigt  visar det åter på hur viktig PGA Future Fund är . Det säger även mycket om Linn som person” -Johan Hampf

Linn gick i dagarna upp på 25:e plats i världsrankingen och är den högst rankade svenska kvinnliga spelaren för tillfället. Linn har dessutom blivit nominerad till årets nykomling på idrottsgalan.

PGA Future Fund gör nu tillsammans med Linn en riktad satsning på kvinnliga PGA Tour Professionals.

Läs mer: Linn Grant nominerad till Idrottsgalan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-15
NyheterLinn GrantPGA Future Fund
Rulla till toppen