JSM spelas 12 november. I februari är simulatorgolf med på SM-veckan i Skövde. Bild: Göran Söderqvist

Simulatorgolf

Öppet kval till SM i simulatorgolf

Nästa vecka spelas JSM i simulatorgolf. Tävlingen sänds live på Svensk Golf och KlubbTV. I december öppnar kvalet till SM.

Text: Bo Hansson • 2022-11-03 Uppdaterad 2022-11-03

Simulatorgolf är en av de nya idrotter som ska vara med under SM-veckan i Skövde i februari nästa år. Ett kval, öppet för alla, spelas i december.
Men redan nästa vecka spelas JSM på Indoor Golf i Nacka Forum i Stockholm. Den 12 november gör åtta av landets bästa flick- respektive pojkjuniorer upp om mästartitlarna i två olika grenar. Dels spelas det traditionellt matchspel, simulatorbana blir Barsebäcks Ocean Course. Dels spelas det Duell 18 slag. Där ska spelarna slå mot och komma närmast ett utvalt mål och avståndet till målet byts efter varje slag.
JSM-finalerna kommer att sändas live på Svensk Golf och på KlubbTV, med start 16.00 lördag 12 november.
– Vi jobbar sedan en tid tillbaka brett även med golf i simulatormiljö. Att vi nu introducerar mästerskap och syns tillsammans med övriga idrotter under SM-veckan gör förhoppningsvis att fler får upp ögon för att golfsäsongen numera är året runt i hela Sverige för den som vill, säger Sofia Pettersson, ansvarig för simulatorgolf på Svenska Golfförbundet (SGF), i ett pressmeddelande.

Inför SM i Skövde finns det möjlighet att kvala in till finalen. Under perioden 1 –31 december kan alla som vill kvala på valfri simulatoranläggning med Trackman.
SM spelas i tre olika klasser – dam, herr och paragolf. De åtta bästa i respektive klass tar sig till finalspelet i Arena Skövde där finalerna spelas 2–4 februari.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-11-03
Nyheterindoor golfJSMNyheterSimulatorgolf
Scroll to Top