Tullverket hittade 28 kilo cannabis och drygt 300 gram kokain i lokaler i anslutning till klubben. Arkivbild: Getty Images

Nyheter

Stort nartkotikabeslag på bohuslänsk klubb

En man i chefsställning på en golfklubb i Bohuslän misstänks ha förvarat ansenliga mängder narkotika på klubben. Han åtalas nu för grovt narkotikabrott.

Text: Bo Hansson • 2022-10-05 Uppdaterad 2022-10-05

När Tullverket slog till på den bohuslänska golfklubben hittade man 28 kilo cannabis och drygt 300 gram kokain i lokaler i anslutning till klubben.
Den misstänkta mannen, som är i 55-årsåldern, har jobbat länge på golfklubben. Mannen greps samma dag. Han är misstänkt för att ha förvarat knarket och för att även ha lämnat över drygt 19 kilo av cannabisen till en person i 20-årsåldern. Båda åtalas för grovt narkotikabrott av åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, skriver Bohusläningen.
Till tidningen säger ordföranden för klubben:
– Det kom som en stor chock för oss. Han blev hämtad på jobbet och sedan dess har vi inte hört något mer. Det är såklart jättetråkigt att det har hänt. Han har gjort ett väldigt bra jobb hos oss och vad jag vet så har han aldrig använt droger.
Den misstänkte mannen är nu, enligt ordföranden, avstängd från arbetet utan lön under pågående utredning.

Kammaråklagare Håkan Larsson vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet menar att bevisläget är gott.
­­– Det var både cannabis och kokain och narkotikan anträffades i golfklubbens lokaler.  Vi har spanare som har sett överlämnandet av narkotikan samt narkotikan som påträffades i en bil och i golfklubbens lokaler, säger han till Bohusläningen.
Den klubbanställde erkänner, enligt åklagaren, att han har förvarat knarket men förnekar brott.
– Han har i det här fallet varit lagerhållare, alltså förvarat narkotikan och den yngre mannen har agerat kurir. Knarket var inte menat för eget bruk, säger Håkan Larsson till Bohusläningen.
Det finns också misstankar om en koppling till organiserad brottslighet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-05
NyheterGolfklubb i BohuslänNarkotikabrottNyheter
Rulla till toppen