Tiger Woods var vicekapten för det amerikanska laget 2016. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Johnson: ”Tiger kommer att finnas med i USA:s lag”

Tiger Woods kommer att ha en roll i det amerikanska Ryder Cup-laget nästa år. På ett eller annat sätt.

Text: Bo Hansson • 2022-10-05 Uppdaterad 2022-10-05


På tisdagen hade Ryder Cup-kaptenerna Zach Johnson och Luke Donald en gemensam presskonferens på Marco Simone i Rom, banan där Ryder Cup spelas om ett år.                
Zach Johnson fick, ganska snabbt, frågan om Tiger Woods eventuella inblandning i det amerikanska laget.
– Jag vet inte hur det ser ut nästa september men ni kan vara säkra på att han kommer att vara i konstant dialog med vårt lag. Oavsett om det är som spelare eller något annat så kommer Tiger Woods att finnas med och vara en del av det här laget, sa Zach Johnson, skriver Golfweek.
Under Presidents Cup, som spelades på Quail Hollow för ett par veckor sedan, var inte Tiger Woods på plats men den amerikanske kaptenen Davis Love III bekräftade att Woods var djupt inblandad i laget och strategin.
Zach Johnson har samma tanke.
– För att uttrycka det milt; han älskar Ryder Cup. Han prioriterar det och vill vara en del av det på det bästa sättet han kan. Han har ju gått igenom en del saker det senaste som kan ställa till det när det gäller resor, rörelse och annat, men han kommer att vara i ständig kommunikation med oss. Jag välkomnar det. Han har bra idéer och är ett stort stöd. Och han är en väldigt stor del av Team USA, säger Johnson.

Tiger Woods är fortfarande inte återställd efter bilolyckan i februari 2021 där han bland annat skadade sitt ben illa. I år spelade han endast tre tävlingar; The Masters, The Open och PGA Championship. I den senare drog han sig ur efter tre rundor.
­– Han är alltid positiv och det fina med var vi befinner oss just nu med laget är att vi har många riktigt bra unga spelare som håller en hög nivå, säger Zach Johnson.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-05
NyheterMarco Simone GCNyheterRyder CupTiger Woods
Rulla till toppen