Thomas Hannjö från Kristianstad tog hem läsartävlingen och en Elgin hybridjacka från Abacus // Foto: Abacus

Nyheter

Han vann hybridjackan Elgin från Abacus

"Överraskad och glad när jag fick mejlet"

Text: Svensk Golf • 2022-09-28 Uppdaterad 2022-09-28

Cirka 300 läsare var med och försökte vinna en Elgin hybridjacka, perfekt för höstgolfen, från Abacus.

Bland motiveringarna har Abacus valt en segrare och det är Thomas Hannjö, 43 år gammal, från Kristianstad.

Den vinnande motiveringen löd så här:  Jag vill gärna under hösten till golfbanan ta mig ut, även om jag märker att de lediga helgerna börjar ta slut. Så när jag väl skrivit ner starttider i min golfalmanacka, kan jag konstatera att jag behöver en värmande abacus-hybridjacka!

Thomas Hannjö från Kristianstad vann läsartävlingen och jackan från Abacus // Foto: Privat

Grattis, brukar du vinna tävlingar och vad tänkte du när du fick reda på att du vunnit jackan? 

Det är väl att konstatera att jag är mer framgångsrik i rimtävlingar än i golftävlingar. Jag blev såklart rejält överraskad och glad när jag fick mailet att jag vunnit hybridjackan från Abacus. Möjligheten att spela golf även vintertid finns ju för mig utifrån att jag bor i Skåne med hyggligt snöfattiga vintrar, men kylan kan vi ändå ha varför jackan passar alldeles utmärkt.

Hur länge har du spelat golf?

Jag började som 14-åring och spelade några år fram till 19-20-årsåldern för att sen som så många andra göra uppehåll för familjebildande där tiden inte räckte till för golfen. Har nu återupptagit golfen sedan fyra år tillbaka där faktiskt de två yngsta sönerna (idag 11 och 14) var de som ville börja spela golf. Jag var då inte sen att hänga på dem. 

Vilken hemmabana har du och vad tycker du om den?

Skepparslövs GK strax utanför Kristianstad är hemmabanan. En trevlig familjebana som jag inte tröttnar på då den är varierande i sin utformning, och där man under detta året också fått till en riktigt bra finish på både greener och fairway. God stämning och roligt med utökningen av ungdomsverksamheten de senaste åren (är själv delaktig i ungdomskommitten)

Bästa banan du spelat i Sverige?

Jag måste säga Kristianstads GK East Course som jag har lika långt till som till min hemmabana. Man har gjort ett otroligt jobb de senaste åren och kvalitén på banan är verkligen i toppskick. Finns en anledning till att den häromåret klassades som tredje bästa banan i Sverige. Väl värt ett besök! Brukar spela ganska bra där också vilket såklart höjer upplevelsen!

Ålder och Hcp?

43 år och 14 i hcp (lägre i min ungdom). Målsättning att spela en runda på mitt födelseår -78. Varit nära men inte tillräckligt ännu. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-09-28
NyheterLäsartävlingNyheter
Scroll to Top