Ian Poulter, som själv gått över till LIV Golf, går ut till Henrik Stensons försvar. Bild: Getty Images.

LIV Golf

Poulter: ”Jag hoppas ni får ångra detta SGF”

Ryder Cup-legendaren kritisk efter Svenska golfförbundets beslut att avbryta samarbetet med Henrik Stenson.

Text: Bo Hansson • 2022-09-26 Uppdaterad 2022-09-26

I somras gick Henrik Stenson, för stora pengar, över till saudifinansierade LIV Golf. I och med det blev han, bland annat, petad från sitt uppdrag som kapten för det europeiska Ryder Cup-laget. Stenson ersattes av Luke Donald.
I torsdags meddelade så Svenska golfförbundet, SGF, att det bryter sitt samarbete med Henrik Stenson.
– Vi tycker att Henrik igenom sitt engagemang i LIV-golfen inte längre kan agera förebild för svenska golfjuniorer, sa generalsekreteraren Gunnar Håkansson.

Henrik Stenson, Sveriges bäste herrgolfare genom tiderna, har genom åren haft många samarbeten med Svenska golfförbundet.
Stenson har varit ambassadör för golfförbundets paragolf och även haft en juniortävling tillsammans med Fanny Sunesson. Dessutom har Henrik Stenson, tillsammans med Annika Sörenstam, varit ansiktet utåt för Scandinavian Mixed, tävlingen som ingår både på DP World Tour och Ladies European Tour.
Stenson svarade på sociala medier att Svenska golfförbundets beslut inte kommer att förändra något när det gäller hans fortsatta strävan att utveckla junior- och handicapgolf i Sverige.

Nu får Henrik Stenson stöd av Ian Poulter. Jämngamle Poulter, granne i Florida och mångårig vän till Stenson, har också tagit steget över till LIV och de båda tillhör samma lag på LIV Golf Series – Majesticks.
På twitter skriver Ian Poulter bland annat:
”Mer än besviken när jag hör dessa nyheter. Jag hoppas verkligen att juniorer och paragolfare får säga sitt. Jag hoppas ni får ångra detta SGF.”


Text: Bo Hansson • 2022-09-26
NyheterHenrik StensonIan PoulterLIV Golf Invitational SeriesNyheterSvenska Golfförbundet
Rulla till toppen