Phil Mickelson under LIV-tävlingen i Boston. Bild: Getty Images

LIV Golf

Mickelson gav subtil känga till PGA Tour

Phil Mickelson har varit tyst länge. Men i samband med LIV-tävlingen i Boston vaknade han till.

Text: Bo Steffensen • 2022-09-05 Uppdaterad 2022-09-05

När Phil Mickelson lämnade PGA Tour gjorde han det i frustration och med en igenslängd dörr. Han kallade, bland annat, touren för ”motbjudande girig” och har efter det inte varit välkommen. 51-årige Mickelson, som gick över till LIV Golf, har legat lågt medialt under året och också rasat på världsrankingen, ner till dagens 116:e plats.
PGA Tour har nu, bland annat, ökat sina prispengar och bonusar inför nästa säsong.
I samband med den fjärde LIV-tävlingen, i Boston förra veckan, fick Phil Mickelson frågan om det gjorde att han kände upprättelse.
– Jag är glad för killarna, att de har en röst och att de blir uppskattade. Saker och ting har blivit bättre för alla professionella golfspelare och, tror jag, för fansen också, sa Phil Mickelson som, enligt bunkered.com, menar att LIV Golf ger fansen möjligheter att uppleva golf på ett annat sätt.
– PGA Tour ser nu till att de bästa spelarna spelar mer tillsammans. LIV lägger till en lagaspekt, vilket är annorlunda. De kommer med en annat sätt att titta på golf utan reklam och slag efter slag. Jag tror fansen får ut mycket av detta och alla professionella golfare vinner mycket på detta. Killarna på PGA-touren spelar för stora pengar. Det är utmärkt att touren på något magiskt vis hittade några hundra miljoner dollar till, det är stort, sa Phil Mickelson.

Mickelson har, tillsammans med tio andra LIV-spelare, stämt PGA Tour. Bland annat för att PGA Tour stängt av de spelare som gått över till LIV.
De elva spelarna är: Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Talor Gooch, Hudson Swafford, Matt Jones, Abraham Ancer, Carlos Ortiz, Ian Poulter, Pat Perez, Jason Kokrak och Peter Uihlein. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-09-05
NyheterTournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA TourPhil Mickelson
Scroll to Top