Kaptenen Suzann Pettersen (med bucklan) och hennes vicekaptener Anna Nordqvist, Caroline Martens och Laura Davies. Bild: LET/Tristan Jones

Solheim Cup

Anna Nordqvist utsedd till vicekapten

Kapten Suzann Pettersen har plockat ut tre vicekaptener till det europeiska Solheim Cup-laget 2023.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-16 Uppdaterad 2022-08-17


Norskan Suzann Pettersen är kapten för det europeiska Solheim Cup-lag som nästa år ska möta USA på Finca Cortesín i Spanien.
På tisdagen utsåg hon sina tre vicekaptener. Det blir Anna Nordqvist, Laura Davies och Caroline Martens.
– Det var den största äran i min karriär att bli utsedd till Solheim Cup-kapten. Jag kan inte få det bättre än att ha de här tre vid min sida och jag är säker på att de kommer att vara fantastiska för vårt lag, säger Susann Pettersen till LET:s hemsida.

Nordqvist tredje högst rankad


Har 35-åriga Anna Nordqvist, som är trefaldig majorvinnare och har spelat i de senaste sju Solheim Cup-matcherna, därmed gjort sin sista Solheim Cup som spelare?
Hon är fortfarande den tredje högst rankade europeiska spelaren i världen (25 på världsrankingen) och är just nu inne i laget. Framför henne på världsrankingen finns endast Caroline Boutier (15) och Leona Maguire (16).
Anna Nordqvist vann på LET så sent som i juli då hon tog hem Big Green Egg Open i Nederländerna.
– Jag har haft turen att få dela många fairways och minnen med Anna Nordqvist under min karriär. Hon har spelat Solheim Cup sju gånger och vet vilket hårt jobb som krävs. Jag ser fram emot att få jobba med henne, säger Suzann Pettersen.

Solheim Cup spelas 22–24 september 2023.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-08-16
NyheterAnna NordqvistNyheterSolheim CupSuzann Pettersen
Rulla till toppen