Marc och Gary Player verkar inte helt överens om att sälja av den niofaldige majorsegrarens minnessaker // Foto: Getty Images

Player återigen i tvist med sin egen son

Försöker sälja sin fars segerpokaler på auktion.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-09 Uppdaterad 2022-08-09

Den sydafrikanska niofaldiga majorsegraren Gary Player har inte alltid haft det lätt med sina söner. Äldste sonen Wayne har enligt uppgifter blivit portförbjuden på Augusta National efter att ha gjort reklam för golfbollar under inledningsceremonin 2021. Nu är det Players andra son, Marc, som försökt att sälja delar av sin fars minnessaker på auktion. Det handlar enligt Golf Digest om utrustning, pokaler och andra föremål som nu 86-årige Player har fått via sina reklamkontrakt, som legat ute på auktion. Marc har tidigare under 20 år varit anställd av sin far i Gary Player Group men fick sluta och företaget dömdes att betala 5 miljoner dollar till Player efter uteblivna royalties mellan 2014 och 2018.

Enligt James Throssel, juridiskt ombud för Player, har sakerna plockats ner från Auktionshusets sajt i väntan på att tvisten ska lösas.

Redan 2020 såldes åtta av Players segerpokaler, bland annat fyra kopior av Players majorpokaler via Golden Age Golf Auctions, också då utan Players tillåtelse.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-09
NyheterGary PlayerMarc PlayerNyheter
Rulla till toppen