Par 3-tävlingen på Augustas lilla bana. En populär och lättsam uppvärmning inför The Masters. Foto: Getty Images

Golfvärlden

Augusta National bygger om par 3-banan

Nya stugor medför att ändringar behöver genomföras på ett antal av hålen.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-29 Uppdaterad 2022-07-29

Onsdagen inför varje The Masters på Augusta National spelas traditionsenligt Par 3-tävlingen. Spelare och tidigare mästare har med sig familj och vänner ut på banan och det blir oftast en härlig och lättsam tillställning. Flaggorna ställs enkelt, ofta i skålar i hopp om att HIO-jublen ska eka mellan tallarna. 

Nu förbereder Augusta National att bygga nya lodgestugor för medlemmar och deras gäster, vilket medför att delar av Par 3-banan behöver byggas om. Nuvarande stugområde ligger i skogen till vänster om tians tee och fairway (där Rory McIlroy hackade i en trädgård 2011). Par 3-banan ligger snett bakom tians tee och stugområdet.

Klubben har lämnat in handlingar till staden Augusta och enligt skisserna ser det även ut som att det ska byggas nya toaletter och serveringshus mellan 18:e fairway och åttonde tee på vanliga banan. 

Nästan varje år gör Augusta National ändringar på banan inför The Masters, ibland är de öppna med vad de gjort men vissa saker bara genomförs utan att meddelas. Inför årets upplaga förlängdes hål 11 och 15 vilket bland annat ledde till att fler spelare valde att lägga upp sig på par 5-hålet 15 istället för att försöka nå green på två slag.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-29
NyheterAugusta NationalGolfvärldenThe Masters
Scroll to Top