Bagar i kö. Foto: Twitter

Golfvärlden

Efter The Open – bagkaos på Edinburghs flygplats

Många golfbagar fastnade på flygplatsen som hade underskattat mängden.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-19 Uppdaterad 2022-07-19

Som vanligt var det många golffans från världens alla hörn som åkte till Skottland i juli för att spela golf före och under The Open Championship. Och inte helt oväntat uppstod det också problem när de flesta av de tillresta turisterna skulle hem på måndagen, ihop med antalet golfbagar som skulle checkas in. 

Edinburgh Airport fick snabbt stora bekymmer i måndags att få plats med antalet golfbagar på terminalen och ännu värre blev det när de skulle taggas och komma iväg till rätt flyg. En betydande andel golfbagar och annat bagage hann därför inte lastas på, vilket medförde att många resenärer fick flyga hem utan golfklubbor. 

Även proffs råkade illa ut då deras bagar fortfarande stod i kön medan de spände fast sig på flygen och piloterna taxade ut till startbanan. 
Skotten Bradley Neil står med i listan för veckans Challenge Tour-tävling i Tyskland men bagen är än så länge kvar på Edinburgh Airport. 
Argentinaren Jorge Fernandez Valdes som spelade The Open drabbades också. 

En talesperson för flygplatsen säger till bunkered.co.uk att de underskattade mängden golfbagar. 
– Även om vi förväntade oss stora mängder bagage, var volymen golfklubbor som krävde bearbetning mycket högre än prognosen. Detta orsakade en försening i bagagesystemet i går. Åtgärder vidtogs för att rätta till situationen och medan alla bagar nu har behandlats kommer tyvärr vissa att dröja innan de anländer till sin slutdestination. Vi arbetar med rese- och flygbolag för att hjälpa dem att återföra bagagen till sina ägare. Vi tackar passagerare för deras tålamod under utmanande tider för hela flygindustrin och ber om ursäkt för eventuella besvär som orsakas.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-19
NyheterGolfvärldenNyheter
Scroll to Top