Viktor Hovland får sällskap av två lyckliga juniorer under fredagen. Foto: Getty Images

Golfnorge

Betalade storsumma för platserna i Hovlands boll – skänker två av dem till juniorer

Två glada norska juniorer får spela med Viktor Hovland i välgörenhetstävlingen.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-01 Uppdaterad 2022-07-01

Under fredagen spelas välgörenhetstävlingen Wright Invitational 2022 på Vestfold Golfklubb. Tävlingen arrangeras av Viktor Hovlands bästa kompis Kevin André Wright som var nära att dö i en hjärtsjukdom. Nu vill han öka uppmärksamheten för hur viktigt det är med organdonation. 

Inför tävlingen auktionerades tre platser i Viktor Hovlands boll ut. En anonym person vann budgivningen och betalade 350 000 norska kronor för alla tre platser. 

Läs också:

Vinnaren mejlade kort därefter till Kevin André Wright med en önskan att två av platserna gavs till lovande unga juniorer. 
– Jag blev helt mållös av det mejlet. Det är verkligen snällt och jag tycker att det är passande för tävlingen att det är unga juniorer som får chansen att spela med en av världens bästa spelare, säger Kevin André Wright till Norsk Golf. 

De två juniorerna som kommer spela med världsåttan är Vestfold Golfklubbs Kayla Kevitha Raj Raastad, 12 år, och Sunnfjord Golfklubbs Marcus Goosen, 15 år. 
– Det är helt sjukt. Det ska bli väldigt roligt. Jag vill bli lika bra som honom en dag, och min dröm är att bli världens bästa golfspelare. Jag ser fram emot att se resultatet av all hans träning. Jag vill fråga honom hur det är att hantera all press med så många miljoner människor som tittar på varje slag, säger Kayla Kevitha Raj Raastad till Norsk Golf.
– Jag blev väldigt glad och förvånad. Jag hade hört talas om tävlingen, men hade aldrig drömt om att det skulle involvera mig. Men först fruktade jag att jag inte skulle kunna vara med på grund av lag-NM. Som tur var fanns det ytterligare en junior i klubben som kunde kliva in i sista minuten. Det är helt overkligt. Plötsligt ska jag spela med mannen jag ser på tv nästan varje helg. Jag ser fram emot att träffa honom och hoppas jag kan lära mig massor, säger Marcus Goosen till Norsk Golf.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-01
NyheterGolfnorgeNyheterViktor Hovland
Rulla till toppen