Viktor Hovland visar upp sig på Vestfold GK på fredag. Bild: Getty Images

Välgörenhet

Hovland hemma och spelar för hjärtsjuke kompisen

På fredag ska Viktor Hovland spela välgörenhetsgolf i Norge. De tre amatörplatserna i hans boll auktionerades ut för 350 000 kronor.

Text: Bo Steffensen • 2022-06-28 Uppdaterad 2022-06-29

Världsåttan Viktor Hovland, från Oslo, har på några år gjort en sällan skådad karriär i världsgolfen och samtidigt fått intresset för golf att öka markant i Norge.
På fredag, 1 juli, ska Hovland och ett antal kändisar spela välgörenhetstävlingen Wright Invitational 2022 på Vestfold GK utanför Tönsberg.
Tävlingen arrangeras av Kevin André Wright, norsk mästare 2019 och en av Hovlands bästa kompisar.
Wright var för några år sedan nära att mista livet på grund av hjärtfel. Han har nu en hjärtstartare inopererad men risken finns att Kevin André Wright behöver genomgå en hjärtransplantation i framtiden, skriver Norsk Golf.
Alla intäkter från tävlingen går till den norska stiftelsen Organdonation.
– Det är många i Norge som dör på grund av att de inte får organ. Ambitionen med tävlingen är att öka uppmärksamheten kring hur viktigt det är med organdonation och förhoppningsvis inspirera fler till att säga ja till det, säger Wright till Norsk Golf.
Till auktionen inför tävlingen har Wright fått in en mängd prylar från Viktor Hovlands kollegor på PGA-touren, bland annat signerade golfbagar från Hovland, Tyrrell Hatton, Ian Poulter, Henrik Stenson, Cameron Smith och Jonas Blixt.

Själva tävlingen är en 18-håls scrambletävling med tre amatörer och en kändis i varje lag. Skidåkaren Johannes Høsflot Klæbo och Glenn Solberg, Sveriges förbundskapten i handboll, är några av de kändisar som kommer till spel.
Och Viktor Hovland förstås.
De tre platserna i hans boll auktionerades ut. En, än så länge, anonym budgivare har betalat 350 000 kronor för de tre platserna – och gett bort två av dem till två av Norges mest lovande juniorer.
Tolvåriga Kayla Kevitha Raj Raastad och Marcus Goosen, 15, får nu spela en oförglömlig runda med Viktor Hovland.
Förra sommaren spelade Viktor Hovland en sällskapsrunda på Larvik GK, där Kevin André Wright var med. Då spreds sig ryktet snabbt på sociala medier om att världsstjärnan var hemma. Hundratals åskådare följde Hovland runt banan.
Så det lär nog komma folk även denna gången.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-06-28
NyheterNyheterViktor Hovland
Rulla till toppen