Nu verkar det som att Årsta Golf i Stockholm kommer få ett nytt hem. Arkivbild: Årsta Golf

Golfsverige

Populär träningsanläggning flyttas

Årsta Golf i Stockholm måste ge plats åt bostäder. Nu finns ett förslag till beslut om en ny plats.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-16 Uppdaterad 2022-06-16

Årsta Golf har varit en het politisk potatis i över tio år. Träningsanläggningen med drivingrange, putt- och närspelsgreener strax söder om centrala Stockholm är populär och dess läge attraktivt. 
Stockholms stad äger marken där Årsta Golf har huserat sedan 1986, sedan 2007 drivs anläggningen av bröderna Daniel och Gustav Bäck. 
Det finns planer att bygga 6 000 nya bostäder på Årstafältet och det har varit många politiska turer om vad som ska hända med golfanläggningen. 

Nu har exploateringskontoret kommit med ett förslag till beslut. Årsta Golf anvisas mark på annan plats, knappt en kilometer från nuvarande och strax intill Enskede rackethall. 

Gustav Bäck, poängterar för Dagens Nyheter att förhandlingarna inte är färdiga, men han är positiv till förslaget.
Ett problem är dock att nya marken är mindre och istället för 5,5 hektar som idag, kommer nya ytan bara vara 2-3 hektar. 
– Vi hade väl egentligen hoppats att få vara kvar på fältet. Det har vi kämpat för i bra många år, fast vi har inte lyckats ro det i land. Men dagens politiker och tjänstemän har i alla fall ansträngt sig för att hitta en lösning. Det har ju varit några val under de här åren. Ena stunden har politikerna varit positiva och nästa negativa. Samtidigt har vi försökt driva verksamheten. Det har stulit mycket energi, säger Gustav Bäck till Dagens Nyheter. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-06-16
NyheterÅrsta GolfGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen