Annika Sörenstam porträtteras i ny film. Foto: Getty Images

Sörenstam om nya dokumentären: ”Overkligt att se en film om sig själv”

”Becoming ANNIKA” ger en inblick i hur Annika Sörenstam byggde sin karriär.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-09 Uppdaterad 2022-05-09

Oscarsbelönade skådespelerskan Hilary Swank står för berättarrösten i en ny dokumentärfilm om Annika Sörenstam – ”Becoming ANNIKA”. 

Sörenstam själv, familj och spelare som Laura Davies, Juli Inkster, Nancy Lopez och Dottie Pepper deltar tillsammans med före detta caddien Terry McNamara, USGA:s vd Mike Whan och journalisten Ron Sirak, som följde Sörenstams karriär väldigt nära.

Sörenstam har fått en förhandsvisning och hon är nöjd.

– Det är lite overkligt att se en film om sig själv. Det är intressant att höra andras perspektiv. Naturligtvis har jag pratat med min caddie många gånger och med mina barn hela tiden, men att de pratar när jag inte är där, det fångar filmen vackert, säger Sörenstam till Golfweek.

Regissör är Emmy-vinnande Adrienne Gallagher. Hon började filma under fjolårets U.S. Senior Women’s Open som Sörenstam vann. Det har filmats både i USA och i Sverige.  Störst fokus ligger på hur Annika Sörenstam blev en stor mästarinna, men också om skilsmässa, familjen och hur hon uppfattades av sina spelarkollegor.
– Jag sa till mig själv att jag inte är här för att få flest vänner, jag är här för att få ut det mesta av min karriär, säger Sörenstam i filmen.

Den nya dokumentären, producerad av NBC Sports i samarbete med USGA, har premiär den 10 maj på Golf Channel.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-09
NyheterAnnika SörenstamNyheter
Rulla till toppen