Honorary Starters 2021: Lee Elder, Gary Player och Jack Nicklaus. Wayne Player använde ögonblicket för att göra reklam för golfbollar. Foto: Getty Images

The Masters

Gary Players son kritiserar Augusta National

Besviken på att pappa inte blivit medlem och tycker att han själv ska bli förlåten och vara välkommen igen.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-02 Uppdaterad 2022-05-02

Wayne Player, 56, är inte längre välkommen till Augusta National och The Masters. Detta efter att han höll upp ett bollpaket i marknadsföringssyfte vid 2021 års ceremoniella utslag där han agerade caddie åt pappa Gary Player, 86. Ett tilltag som skedde i samband med Lee Elders enda framträdande som Honorary Starter i The Masters.

Wayne Player förstår att hans aktion inte uppskattades av klubben och att det ledde till att han blev portad, men tycker ändå att han bör bli förlåten. 

– Det var inte planerat men det var smaklöst och jag förstår varför folk tog illa upp av det, säger Wayne Player till Golf Digest. 

Han har skickat brev ordförande Fred Ridley där han ber om ursäkt men är fortfarande inte välkommen. 

En sak som Wayne Player inte gillar är att hans pappa som är trefaldig Masters-vinnare inte blivit medlem såsom Jack Nicklaus (6) och Arnold Palmer (4).

– Om jag ska vara riktigt ärlig så gör det ont i mig att Augusta National inte har bjudit in min pappa att bli fullvärdig medlem i klubben. Jag menar, Jack Nicklaus och Arnold Palmer var inbjudna att vara fullvärdiga medlemmar. Och vi vet att det finns många kriterier, men ingen har representerat golfspelet bättre än Gary Player, säger Wayne Player. 

Gary Player är tillsammans med Jack Nicklaus och numera Tom Watson Honorary Starters i The Masters. Player möttes av kritik under senaste The Masters efter att han burit en tröja med sponsorn Golf Saudis logotyp under årets ceremoniella utslag.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-02
NyheterAugusta NationalGary PlayerJack NicklausNyheterThe MastersWayne Player
Rulla till toppen