GolfStar Hässelby, en av två GolfStar-ranger som utrustas med Toptracer i maj. Foto: GolfStar

Golfsverige

Toptracer till två GolfStar-ranger

GolfStar uppgraderar två av sina ranger med Toptracers avancerade kamerateknologi.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-29 Uppdaterad 2022-04-29

Toptracer grundades i Sverige 2006 under namnet Protracer. Den avancerade kamerateknologin har revolutionerat tv-tittarupplevelsen där en linje visar bollflykten live i sändningarna. 

I dag kan Toptracers teknologi installeras på drivingrangen och nu ingår bolaget ett samarbete med GolfStar. I maj kommer Toptracer Range att installeras på GolfStar Hässelby och GolfStar Lindö, där 10 mattor under tak på respektive anläggning förses med Toptracers skärmar och möjligheten att analysera slag, utmana polaren i en närmast hål-tävling på Pebble Beachs sjua eller spela en rond på Old Course i St Andrews. Med Toptracer Range mäts allt från slaglängd till bollhastighet.

– Vi har under två års tid jobbat med att ta fram ett rangekoncept och satsat mycket på att utveckla våra ranger. Genom att höja kvalitén på våra rangebollar, utslagsmattor, måttangivelser, investerat i nya maskiner och i ett nytt betalsystem. Allt för att höja upplevelsen för våra medlemmar och gäster. Nu tar vi nästa steg i vår utvecklingsplan och installerar Toptracer på två av våra anläggningar, säger Lotta Hager, rangeansvarig på GolfStar.

– Vi är genuint glada och stolta över att GolfStar valt att ta det här steget tillsammans med oss och det ska bli väldigt roligt att tillsammans leverera moderna rangeupplevelser i världsklass till deras kunder, säger Olof Ellman, säljare för Toptracer i Sverige. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-29
NyheterGolfStarGolfsverigeNyheterToptracer
Rulla till toppen