Skicka in dina nyhetstips till webbred@svenskgolf.se . Genrebild: Getty Images

Golfsverige

Vad händer i Golfsverige? Tipsa oss!

Bygger ni om? Har någon medlem gjort något anmärkningsvärt? Berätta gärna för oss vad som händer ute på klubbarna i Golfsverige.

Text: Svensk Golf • 2022-04-19 Uppdaterad 2022-04-19

Svenskgolf.se är Sveriges ledande golfsajt. Men vi vill bli ännu bättre på att förmedla vad som händer ute i klubbarna och på banorna i Golfsverige. Och där är tipsen från våra läsare ovärderliga.

Händer det något på din hemmaklubb som du tror många skulle vara intresserad av?

Tipsa gärna oss på Svensk Golf!

Mejla webbred@svenskgolf.se och berätta kort om nyheten, vilka personer som är inblandade och bifoga gärna en bild som vi kan publicera.

Vad är en nyhet? 

Spektakulära golfslag eller golfrundor, ombyggnationer, nya obeprövade grepp, unika maskiner/byggnader/faciliteter… … Nästan allt kan vara en nyhet. Men det är lätt att bli hemmablind, så om du är osäker på om det du har att berätta är viktigt eller ej så tycker vi att du ska mejla in ditt tips oavsett och låta oss avgöra. 

Tänk så här: 

  • Unikt eller åtminstone mycket ovanligt!
  • Viktigt för oss på klubben och för alla golfare i Sverige
  • Viktigt för oss på klubben och inspiration för alla golfare i Sverige
  • Viktigt för oss på klubben och intressant att veta för alla golfare i Sverige

Vad är inte en nyhet?

  • Det görs relativt få HIOs. Men det görs ändå ganska många runtom i landet varje säsong. Att skriva om varenda en kommer vi inte göra, men vi uppmärksammar gärna om det skett något ovanligt. Som exempelvis att två spelare i samma boll gör HIO på samma hål, att en spelare gör två HIO på samma bana/hål under samma rond, vecka, månad, säsong. 
  • Inför varje säsong bygger de allra flesta klubbar om en bunker eller flyttar ett tee. Det är inte intressant för många fler än medlemmarna på klubben. Om det däremot görs enorma eller unika ingrepp på alla bunkrar, utslagsplatser eller golfhål så att blir det intressant för tidigare och framtida besökare så är det intressant. 
  • De allra flesta golfklubbar i Sverige har ideella arbetsgrupper som träffas en eller två dagar i veckan för att assistera banarbetarna. Det händer att vi uppmärksammar dessa, men bara om det är något som sticker ut.
  • Reklam för greenfeepriser, greenfeesamarbeten, reor i shopen etcetera etcetera.

Vad är reklam och vad är en nyhet? 

Om du är osäker, mejla oss oavsett och låt oss avgöra. 

Tänk så här:

Nästan allt som en golfklubb förändrar eller förbättrar görs för att lyfta upplevelsen för medlemmar och gäster. Det är en form av reklam och vi på svenskgolf.se är absolut medvetna om att vi förstärker budskapen genom att skriva om dem. Men vi gör också skillnad på upplysning och publicitet. Budskapen kan absolut vara värda att gå djupare in i och upplysa en bredare skara om.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Nyheter från Golfsverige:


Text: Svensk Golf • 2022-04-19
NyheterGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen