Idrefjällens GK. Foto: Oskar Åsgård

Golfsverige

Idres storsatsning kan ge fler golfhål

Hotell och hus byggs i rasande tempo och kan leda till att banan behöver byggas ut.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-19 Uppdaterad 2022-04-19

Idre är inne i en byggboom. Idre Fjäll och i synnerhet Idre Himmelfjäll växer så det knakar. Även runt Idre Golf finns stora byggplaner med hotell, lägenheter och hus. 

Planer som gör att befintlig golfbana behöver justeras lite och att det i framtiden förmodligen inte kommer räcka med 18 hål. 

– På lite längre sikt kan det bli nödvändigt att bygga ut golfbanan med helt nya hål, säger Svante Tegnér till Siljan News. 

Tegnér är entreprenören bakom det stora projektet runt Idre Golf och har köpt drygt hundra tomter runt banan som sålts vidare till andra aktörer. 

I maj börjar Tegnér bygga ett hotell vid första tee. Hotellet kommer ha 26 rum, spa, bastu och kommer dessutom inhysa golfshop med golfsimulator och kansli för Idrefjällens GK. Hotellsatsningen uppgår till närmare 500 miljoner kronor.

Placeringen av hotellbyggnaden och fyra andra stora byggnader med 62 lägenheter gör att första tee kommer få en ny utslagsplats, till en början provisorisk. 

I vår börjar även bygget av 45 nya villor runt banan och med tiden kommer det finnas uppskattningsvis 1 500 sängar runt banan. Det ställer andra krav på golfbanan och redan 2007 fanns planer att bygga ut med 9 hål till. De planerna skrinlades men har blivit högst aktuella igen och kan till och med justeras upp till 18 hål.

Själva golfbanan ägs av Idre Fjäll och dess VD Andreas Starenhed delar Svante Tegnérs uppfattning om att banan kan behöva byggas ut. 

– Nu blir det så mycket boende runt golfbanan att det kan bli nödvändigt att bygga ut den, säger Starenhed till Siljan News. 

Hotellet och lägenhetsbyggnaderna beräknas vara klara om 18 månader räknat från byggstart i maj. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-19
NyheterGolfsverigeIdre FjällIdre GolfIdrefjällens GKNyheter
Rulla till toppen